Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort ble i forrige uke dømt til tre og et halvt års fengsel for skatteunndragelse og banksvindel.

Onsdag ble han dømt til ytterligere 43 måneder for å ha forsøkt å påvirke vitner, og drevet lobbyvirksomhet for ukrainske politikere.

Til sammen må han sone 90 måneder, noe som tilsvarer 7,5 år, melder AP.

Manafort får godskrevet de ni månedene han har sittet i varetekt siden juni.

Manaforts dom var allerede den strengeste som har blitt gitt til noen etter at spesialetterforsker Robert Mueller startet Russland-etterforskningen. Mueller etterforsker eventuelle koblinger mellom Donald Trumps administrasjon og russiske myndigheter.

Tryglet om medfølelse

– Jeg er lei meg for det jeg har gjort. Jeg tar ansvar for mine handlinger, sa Manafort i en siste appell til dommeren før retten var satt. Han satt i rullestol - angivelig på grunn av giktplager.

Han ba retten å ikke bli skilt fra sin kone lenger enn de 47 månedene han allerede er idømt.

– Denne saken har tatt alt fra meg. Penger, eiendommer, barnas fond. Jeg ber om medfølelse i domsavsigelsen, sa han.

Ny tiltale

Like etter han fikk dommen forkynt, ble Mandafort tiltalt for svindel i delstaten New York. Påtalemyndigheten i delstaten mener Manafort har tjent flere millioner dollar på svindel knyttet til boliglån.

President Donald Trump har mulighet til å benåde Manafort og oppheve straffer han har fått i føderale domstoler. Men Trump kan ikke oppheve dommer som har falt i en av de amerikanske delstatenes egne domstoler.

Løy til FBI

Manafort var Donald Trumps valgkampsjef. I høst kunngjorde spesialetterforsker Mueller at Manafort hadde løyet gjentatte gangerfor dem som etterforsker påstandene om russisk innblanding i presidentvalget i 2016. Manaforts forsvarere har framholdt at deres klient ikke løy med vilje, men at han glemte flere av detaljene i saken.

Forsvarerne ber om svært lav straff, basert på flere faktorer. En av grunnene var at de mente Manafort hadde fått alvorlige helseproblemer i varetektsfengselet. 69-åringen skal blant annet ha utviklet gikt.