BLE SKUTT: Hendelsen i Tsjekkia endte med at politiet skjøt begge løvene Prasek hadde i hagen sin. Foto: Ceska Televize/EBU
BLE SKUTT: Hendelsen i Tsjekkia endte med at politiet skjøt begge løvene Prasek hadde i hagen sin. Foto: Ceska Televize/EBU

Mann spist av løve i Tsjekkia

Michal Prasek (34) hadde en løve og en løvinne i bur i hagen sin. Tirsdag ble han drept av løven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Praseks far fant sin døde sønn inne i løveburet. Buret var låst fra innsiden, melder lokale medier ifølge BBC.

Politi som kom til stedet skjøt begge løvene for å få hentet ut mannen på en trygg måte.

Prasek kjøpte løven i 2016 og løvinnen i fjor. Dyrene bodde i hvert sitt bur i mannens hage i landsbyen Zdechov i Tsjekkia.

Bekymrede naboer

Dyreholdet førte til bekymring i nabolaget og klammeri med myndighetene.

Mannen hadde nemlig blitt nektet byggetillatelse for burene. Da han likevel satte dem opp og kjøpte løvene, ble han bøtelagt for ulovlig avl.

Men Prasek nektet noen å komme inn på eiendommen, og myndighetene hadde ikke noe passende sted å plassere løvene om de skulle hentet dem. Siden det ikke var noe som tydet på dyreplageri, var det heller ikke hjemmel for å ta løvene med tvang.

Luftet løvinnen i bånd

Ifølge BBC havnet Prasek i medienes søkelys i fjor sommer etter at en syklist kolliderte med løvinnen mens han var ute og gikk tur med henne i bånd.

Politiet etterforsket saken og konkluderte med at det var et trafikkuhell.

Ifølge tsjekkisk TV oppbevares det 49 pumaer, 44 løver, 34 gauper, 26 afrikanske villkatter, 20 tigere, 15 ozeloter og åtte leoparder i privat eie i Tsjekkia.