MELODI GRAND PRIX 2019:

Brannskadet av pyromaskin – trosser smertene og stiller i MGP-finalen

OSLO SPEKTRUM (TV 2): Erlend Bratland ble forbrent av en pyromaskin under Melodi Grand Prix-generalprøven lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erlend Bratland (27) skal lørdag kveld synge i den norske Melodi Grand Prix-finalen, men under generalprøven i Oslo Spektrum brant han seg på en pyromaskin.

Det var en stund uklart om Bratland kunne opptre i finalen, men omtrent tre timer før showstart er det bestemt at han stiller på scenen.

– En lege har nå sett på Erlends skader og konkludert med at han kan stille, sier Bratlands manager Erland Bakke til TV 2.

Det var en feil med en pyromaskin som var årsaken til hendelsen, som Dagbladet først omtalte.

– Han er skjelven og har smerter. Jeg syns han er utrolig tapper og tøff som stiller i finalen etter en slik hendelse, sier Bakke til TV 2.

Da Bratland skulle gå på scenenen under generalprøven fungerte ikke pyromaskinen. Ifølge Bakke måtte Bratland derfor ta sitt nummer om igjen, og det var da alt gikk galt.

– Flammene sto rett opp på Erlend. Det var som en flammekaster som spylte spylte flammer på ham. Det gikk veldig galt, sier Bakke.

Stiller i finalen

NRK opplyser at Bratland vil gjennomføre showet som planlagt i Oslo spektrum lørdag kveld.

– Dette var en uheldig hendelse som ikke bør skje. Nå har han fått en ispose på hånden og vi gleder oss til å se ham fremføre låta si i kveld, sier MGP-prosjektleder Stig Karlsen til TV 2 via NRKs presseansvarlige.

Manager Bakke sier til TV 2 at han har hatt en grundig prat med NRK etter hendelsen og de har forsikret om at pyromaskinene skal fungere og dette ikke skal skje igjen.

– Jeg tror ikke jeg hadde klart å gått ut igjen på scenen etter å ha blitt spylt av flammer. Erlend skal nå ta seg en Jägermeister for å roe nervene før finalen, sier Bakke.

Erlend Bratland skal synge låten «Sing for you» under finalen i kveld.

Bratland vant Norske Talenter i 2008. Han deltok i MGP i 2015 med låten «Thunderstruck». Han har også vært nominert til to Spellemanns-priser.