Mann fyllekjørte med traktor: – Ikke vanlig

Natt til fredag vakte en mann i midten av 20-årene oppsikt i Hemsedal, da han fyllekjørte med traktor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen skal ha kjørt rundt ved skisenteret på Hemsedal i en ekstrem fart.

– Mannen skal ha tutet og ruset med motoren. Det er klart det vekker oppsikt når en person raser rundt på skianlegget midt på natta, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Meldingen kom inn klokken 2.20. Politiet ble kalt ut, men hadde lang reisevei. De fikk derfor ikke tak i mannen i første omgang.

– Han kjørte mot sentrum, var god og full, og kjørte fort. Da politiet kom til stedet, fant de ingen person og ingen traktor, sier Gunnerød.

Like etter klokken 5 fikk de derimot en ny melding, om at personen hadde kommet seg til Hemsedal Alpinlodge med traktoren.

– Politiet som hadde reist fra stedet returnerte, men fant ingen person. Mannen som hadde meldt inn hendelsen hadde sendt ham hjem med taxi, sier operasjonslederen.

Politiet dro hjem til mannen, og foretok en utblåsningsprøve. Den viste at han hadde en god promille, og mannen er sendt til legevakten.

– Jeg kan ikke si det er vanlig at folk fyllekjører med traktor, men det er en god del traktorer i området, sier Gunnerød.