SKJEDDE HER: Politiet fikk tips om ulykken da et vitne hørte rop om hjelp fra innsiden av denne tunnelen på Filipstad vest i Oslo sentrum.
SKJEDDE HER: Politiet fikk tips om ulykken da et vitne hørte rop om hjelp fra innsiden av denne tunnelen på Filipstad vest i Oslo sentrum. Foto: NTB scanpix

Én død og to livstruende skadd etter Tunnelulykke:

De involverte gikk på ungdomsskolen

Politiet vet fremdeles ingenting om hvorfor de tre ungdommene oppholdt seg i jernbanetunnelen på Filipstad i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Én av dem ble søndag kveld bekreftet omkommet, mens de to andre fremdeles beskrives som livstruende skadd.

– Vi har fremdeles ingen opplysninger om omstendighetene rundt ulykken. Vårt viktigste arbeid videre blir å ivareta de pårørende familiene, sier seksjonssjef Rune Skjold ved økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt.

En av de skadde og den avdøde gikk på samme ungdomsskole. Politiet har løpende kontakt med den aktuelle skolen, og ifølge Skjold blir elevene fulgt opp lokalt på skolen.

Skolen som den tredje involverte går på, har politiet ikke klart å få kontakt med mandag formiddag.

Ifølge Skjold har den avdøde og en av de skadde tilknytning til nærområdet. Den tredje involverte kommer utenfra Oslo.

Mandag ettermiddag ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på identiteten til den avdøde og de skadde, med hensyn til de pårørende.

– En tragisk ulykke

Ungdommene hadde tatt seg inn i tunnelen ved Filipstad vest i Oslo sentrum søndag da de kom i kontakt med en strømførende kilde.

– Det er et område som publikum ikke skal være i. Det er kun ansatte som er kjent med området som skal. Det har ført til at de har mulig kommet borti en strømførende kabel, som har utviklet seg til å bli brannskader, opplyser Skjold mandag ettermiddag.

De to skadde personene var søndag kveld for hardt skadd til å la seg avhøre.

Mandag ettermiddag opplyser Skjold at de fremdeles er kritisk skadd, og at en av de skadde er innlagt på Haukeland universitetssykehus for behandling av brannskadene. Den andre skal også være på vei til samme sykehus.

– De er en tragisk og en alvorlig ulykke. Vi håper at alle holder seg unna strømførende kabler i trikkespor og togspor. Det er farlige områder å befinne seg i, og det kan fort bli skader, påpeker seksjonssjefen.

DSB på saken

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.36 via AMK etter at noen hadde hørt rop om hjelp fra tunnelen.

Politiet har nå avsluttet arbeidet på stedet. Videre vil de fortsette med tradisjonell etterforskning med avhør og gjennomgang av dokumentasjon i saken. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er også koblet inn.

Ifølge Skjold er området i utgangspunktet sperret av med gjerder og skilt. Han ønsker ikke å spekulere i om området er godt nok sikret eller ikke.

– DSB undersøker om stedet er godt nok merket, og om de rutinene som skal følges er fulgt i forhold til sikring av området.

MANDAG MORGEN: Politiet har avsluttet sitt arbeid på stedet mandag morgen. Foto: Simen Askjer / TV 2
MANDAG MORGEN: Politiet har avsluttet sitt arbeid på stedet mandag morgen. Foto: Simen Askjer / TV 2

Ulykken skjedde på et sidespor som primært brukes til å snu tog. I disse områdene er det høyspentanlegg med spenning på 15.000 volt.

Dødsulykke i 2002

I november 2002 omkom en 17 år gammel gutt som hadde gått inn i samme tunnel med to kamerater for å tagge på vognsett, skriver NTB.

– Ulykken har likhetstrekk med denne. Politiet holder fortsatt på med sine undersøkelser. I den grad de har behov for bistand fra Bane Nor, så har vi koblet inn en egen undersøkelses- og analyseenhet. Ulykken påvirket ikke den generelle togtrafikken, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Ulykken skjedde i en del av Bane Nors anlegg for parkering av tog på Filipstad. Området der ulykken skjedde, er sperret av med gjerder.

I en tidligere versjon av denne saken skrev TV 2 at alle de tre ungdommene gikk på samme skole. Politiet har senere gått tilbake på denne informasjonen, og opplyser mandag ettermiddag at de tre går på to ulike skoler.