JAKTER INVOLVERTE: Politiet har tirsdag kveld vært i området Grønland/ Tøyen ved Botanisk hage hvor det muligens har vært slagsmål med kniv.
JAKTER INVOLVERTE: Politiet har tirsdag kveld vært i området Grønland/ Tøyen ved Botanisk hage hvor det muligens har vært slagsmål med kniv. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

To menn (23) pågrepet etter mulig slagsmål med kniv i Oslo

Politiet har innbrakt to menn som kan knyttes til en hendelse ved Botanisk hage i Oslo, hvor det ble meldt om et mulig masseslagsmål tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har tirsdag kveld vært med flere patruljer i området ved Botanisk hage på Tøyen i Oslo etter melding om mulig slagsmål med flere personer involvert.

Det var en forbipasserende som meldte om hendelsen cirka klokken 20.45 tirsdag kveld, opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen til TV 2.

Meldingen gikk ut på at 10 til 15 personer hadde oppført seg ampert, hvorpå alle plutselig løp fra stedet.

– Melder så også det han mente var en kniv og i tillegg ble det hørt et smell. Det er uvisst hva dette smellet er for noe, sa Gulbrandsen ved 21.20-tiden.

Politiet har tirsdag kveld undersøkt området for å finne ut om det har vært et slagsmål, om noen er skadd og for å komme i kontakt med involverte.

Innbrakt to menn

Ved 22.20-tiden opplyser Oslo politidistrikt på Twitter at de ikke har kommet i kontakt med noen som er skadd og at de heller ikke har holdepunkter for å si at noen er blitt skadd.

Politiet melder også at de har innbrakt to menn.

– Det er to menn, begge 23 år gamle, som vi knytter til hendelsen, sier Gulbrandsen til TV 2.

De to ble påtruffet av politiet om lag et kvarter etter at det ble meldt om hendelsen. Politiet tok inn de to mennene på grunnlag av stedet de ble påtruffet samt at de virket «svette og slitne etter å ha beveget seg» opplyser operasjonslederen.

– Det var det som gjorde at de ble tatt kontroll på til å begynne med, og så har de blitt knyttet nærmere til hendelsen på grunn av andre ting også, sier han.

– Hva skjer videre med de to?

– De vil få sjansen til å forklare seg i arresten og så må vi ta det derfra, sier Gulbrandsen.

Politiet har tirsdag kveld vært i området Grønland/ Tøyen på grunn av et mulig masseslagsmål.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet har tirsdag kveld vært i området Grønland/ Tøyen på grunn av et mulig masseslagsmål. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ikke funnet kniv

Operasjonslederen opplyser til TV 2 at det ikke er funnet noen kniv og at man heller ikke har funnet årsaken til smellet som melderen mener å ha hørt.

– Vi har heller ikke funnet noe som indikerer at det er snakk om et skudd, sier han.

Politiet etterforsker saken videre.

Natt til tirsdag meldte politiet i Oslo om at en mann hadde blitt slått ned og knivstukket i hånden. Gulbrandsen sier det er for tidlig å si noe om de to hendelsene har noen sammenheng.

– Per nå er vi ute etter å ha fått tak i de som har vært involvert og som eventuelt er skadd, og så får vi nøste videre om det er noen sammenheng og konflikt, og eventuelt hva som ligger bak, sier han.