mistenkelig gjenstand hos Wara:

Festet på bilen til familiemedlem

OSLO (TV 2): Bombegruppa rykket mandag kveld ut til boligen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) etter funn av en mistenkelig gjenstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 19 mandag kveld fikk politiet melding om funn av en mistenkelig gjenstand utenfor justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) bolig i Oslo.

Bombegruppa ble raskt sendt ut for å undersøke gjenstanden.

– Vi holder nå på å undersøke en gjenstand som er funnet på utsiden av justisministerens bolig, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Like før klokken 20 har bombegruppa konkludert med at gjenstanden er ufarlig.

– Når en gjenstand som ikke skal være der blir funnet utenfor justisministerens bolig, er vi nødt til å gjøre visse grep for å undersøke den grundig, sier Gulbrandsen og legger til:

– I og med at justisministeren har en utsatt posisjon, er vi nødt til å undersøke dette nøye, sier Gulbrandsen.​

– Truslene er et angrep på demokratiet, sier justisminister Tor Mikkel Wara.
– Truslene er et angrep på demokratiet, sier justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: NTB/ Scanpix

Festet på bil

Politiets innsatsleder Steinar Bjerke sier til TV 2 at det er et familiemedlem som har kommet hjem til justisministerens bopel, hvorpå det ble funnet en gjenstand på baksiden av vedkommendes bil.

– Politiet kom raskt til stedet og konstaterte at det ikke var noen fare rundt denne gjenstanden. Vi valgte allikevel å sikre gjenstanden og driver med undersøkelser for å finne ut hva dette er, hva som har skjedd og hvordan den har blitt festet til bilen, sier han til TV 2.

Innsatslederen vil ikke gå i detalj om gjenstanden, men forteller at det ser ut til at den har blitt festet til bilen på et annet sted enn Waras eiendom.

– Bilen har vært ute fra eiendommen en viss tid og vi tror den har blitt festet et sted på denne turen, sier han.

Politiet har foreløpig ikke vært i kontakt med vitner.

– Et angrep på demokratiet

Det er ikke lenge siden sist politiet måtte rykke ut til justisministerens bolig. 17. januar ble et søppelspann noen meter fra Waras bolig påtent.

Bare noen uker før det igjen ble justisministerens bil og bolig tagget ned med rød tusj.

Ordet «rasist» sto skrevet med store bokstaver. I tillegg tydet en hyssing ned i statsrådens bensintank på at noen ville sprenge bilen hans.

Den gangen sa justisministeren at han ikke vil la seg true til taushet.

– Truslene er et angrep på demokratiet. Det mener jeg fordi jeg er satt til å gjøre en jobb på vegne av regjeringen og det norske folk, sa Wara til TV 2 dagen etter hendelsen.

Både brannen og taggingen blir etterforsket av PST.

Innsatsleder Steinar Bjerke sier til TV 2 at politiet vil undersøke om det er noen sammenheng mellom mandagens hendelse og de foregående.

Stortingspresident Tone W. Trøen (H) skrev mandag kveld på Twitter at det er trist at Wara og familien blir utsatt for slike ting:

«Utrolig trist at justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie nok en gang opplever en uakseptabel og skremmende hendelse ved hjemmet sitt. Sånn skal vi bare ikke ha det!»