Forsvinningen:

Motparten har skissert livsbevis i ny henvendelse

Det er fremdeles ikke mottatt livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68), men familiens bistandsadvokat Svein Holden opplyser at motparten har skissert livsbevis i en ny henvendelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien Hagen har mottatt et nytt budskap fra de som hevder å ha Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68). Budskapet er overlevert via en ny kommunikasjonskanal.

​Politiet har anbefalt familien å ikke forhandle med de som hevder å ha Anne-Elisabeth Falkevik Hagen før man har fått livstegn. Dette kommer familien til å følge, sa familiens bistandsadvokat Svein Holden på en pressekonferanse mandag kveld.

– Dersom familien mottar et slikt livsbevis som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss, vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og godt hjem, sa han.

Bistandsadvokaten opplyste videre at familien er glad for at de som hevder å ha Falkevik Hagen har tatt kontakt på en annen og bedre egnet måte enn tidligere.

– Det negative er at det er snakk om enveiskommunikasjon, sa han og opplyste videre at familien ikke har mulighet til å svare direkte tilbake til de som hevder å ha 68-åringen.

Hagen-familiens bistandsadvokat kom mandag med en uttalelse på vegne av familien. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
Hagen-familiens bistandsadvokat kom mandag med en uttalelse på vegne av familien. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Positivt med kontakt

Mandag holdt politiet en pressekonferanse hvor de bekreftet at de som hevder å ha Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har tatt kontakt.

– Politiet vurderer det som positivt at det er opprettet kontakt, og at budskapet er overlevert på en mer egnet kommunikasjonskanal, opplyste etterforskningsleder Tommy Brøske.

De opplyser også at det fremdeles ikke er mottatt noe livstegn fra 68-åringen.

– Vi erkjenner likevel at det er urovekkende at det ikke er fremlagt livstegn. Politiets anbefaling til familien er å ikke starte forhandlinger før livstegn er fremlagt, sa Brøske videre.

Siden Anne-Elisabeths forsvinning for 104 dager siden, har politiet mistenkt at hun ble kidnappet fra sitt hjem på Fjellhammer i Lørenskog.

Tidligere i februar opplyste politiet til TV 2 at teorien om at Falkevik Hagen er blitt kidnappet fra sitt hjem, var styrket.

Styrket teori

68-åringen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor. En telefonsamtale med et familiemedlem klokken 09.14 denne dagen er siste sikre livstegn.

I Hagen-familiens bolig ble det funnet et skriv der det kom fram at Anne-Elisabeth ville bli skadet dersom politiet ble koplet inn. Det ble også fremsatt et løsepengekrav på rundt ni millioner euro.

Likevel kontaktet ektemannen, milliardær Tom Hagen, politiet i skjul. Etter dette drev politiet en skjult etterforskning av saken, før de 9. januar offentliggjorde saken.

De gikk da ut med et ønske om å få tips som kunne lede dem videre, da de sto fast i etterforskningen.

HUS: Det var fra dette huset på Fjellhamar i Lørenskog at politiet mener 68-åringen ble bortført.
HUS: Det var fra dette huset på Fjellhamar i Lørenskog at politiet mener 68-åringen ble bortført. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Etter at saken ble kjent, kunne også politiet gjøre åpne undersøkelser i nabolaget. Siden da har det blitt søkt i vannet like ovenfor familiens bolig, det er blitt søkt med hund i området, og det er blitt gjennomført kriminaltekniske undersøkelser ved og i boligen.

Samtidig har politiet gått ut med overvåkningsvideo av to personer som går forbi Futurum-bygget, der Hagens kontorer ligger, dagen for forsvinningen.

Oppførselen til de to betegnes som mistenkelig, og de to har ikke meldt seg.

Kommunikasjon

Familien har ikke betalt løsepenger så langt, men har sagt de er villig til å starte prosessen med å få henne hjem dersom de får et livstegn fra henne.

16. januar, syv dager etter at saken var gjort offentlig kjent, mottok familien et budskap fra de som hevdet å ha Anne-Elisabeth Hagen.

Kommunikasjonen skjedde over en digital plattform som var umulig å spore, og som ifølge politiet er lite egnet til å kommunisere på.

Holden gikk deretter ut og ba kidnapperne kontakte dem på en annen kommunikasjonskanal.

– Det er positivit at dette nå er gjort. Vi har heller ingen bekreftelse på at de som har sendt oss denne beskjeden, faktisk har Falkevik Hagen, sier Brøske.

Millardær

Tom Hagen (68) er en investor og forretningsmann. Han har bygget seg opp en milliardformue, men har vært svært mediesky hele sin karrière. Paret har levd et tilbaketrukket liv på Fjellhammar.

De to giftet seg da de var 19 år gamle, og har tre voksne barn sammen.

Etter at saken ble kjent, har en rekke profilerte milliardærer vært i kontakt med sikkerhetseksperter for å undersøke om de er i fare. Saken betegnes som unik i norsk sammenheng.