Mann overfalt med kniv:

To gutter på 15 år pågrepet etter brutal voldshendelse

STOVNER (TV 2): En mann ble slått og truet med kniv av en guttegjeng i Oslo søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant sted utenfor Stovner senter. Offeret for volden ble ivaretatt av helsepersonell og kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang.

– En mann i tidlig 40-årene ble slått og truet med kniv av en ungdomsgjeng. Alle er i alderen 16-18 år, opplyste operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Line Skott, til TV 2 søndag.

Den fornærmede mannen fikk et stort kutt i pannen, og har blitt operert.

– Vi leter etter 10-15 gjerningspersoner. Vi har beskrivelse på en gutt som skal ha holdt kniven. Han er rundt 18 år, mørk i huden og hadde på seg brun vinterjakke med pels, sa Skott.

BLODSPOR: Politiet undersøker åstedet hvor mannen skal ha blitt overfalt. Det er tydelige blodspor i snøen.
BLODSPOR: Politiet undersøker åstedet hvor mannen skal ha blitt overfalt. Det er tydelige blodspor i snøen. Foto: Junge, Heiko

To pågrepet

Politiet har ikke kontroll på kniven.

Like etter klokken 21 skrev politiet på Twitter at to personer er pågrepet. Operasjonslederen sa til TV 2 at de pågrepne er to gutter på 15 år.

– Pågripelsen ble gjort på bakgrunn av vitneobservasjoner og opplysninger hos politiet. De blir avhørt i løpet av kvelden, informerte hun.

Samtidig har de avsluttet det operative søket etter flere gjerningspersoner, men etterforskningen vil fortsette mandag. Politiet utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser i saken.

– Vi ser svært alvorlig på saken, og har hatt alle tilgjengelige ressurser ute i byen for å få løst dette, sa operasjonslederen.

Mandag morgen opplyser politiet til TV 2 at ingen flere er pågrepet i saken.

Det er uklart om hendelsen var et ransforsøk eller ikke. Politiet har foreløpig ingen opplysninger om at det er en relasjon mellom fornærmede og gjerningspersonene.

– Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte om det er snakk om et tilfeldig offer, sier Line Skott.

Har sikret spor

Da politiet ankom stedet fant de en mann som var ganske forslått.

INNSATSLEDER Svein Arild Jørundland i Oslo politidistrikt.
INNSATSLEDER Svein Arild Jørundland i Oslo politidistrikt. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

– Vitner har forklart at det har vært observert en kniv. Vi vet ikke om foreløpig om kniven har blitt brukt i voldshendelsen, sa innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørundland, til TV 2 søndag.

Mannen som er i 40-årene skal ikke være kritisk skadd.

På åstedet er det tydelige blodspor i snøen.

– Vi har sikret noen tekniske spor på stedet, samtidig som vi har kommet i kontakt med en del vitner. Vi har gode opplysninger, og på bakgrunn av dette har vi god tro på at vi skal løse denne saken, sier Jørundland til TV 2.

Stovner og Vestli har tidligere havnet i medienes søkelys etter flere uønskede hendelser. I fjor måtte Natteravnene slutte å patruljere i gatene etter at guttegjenger kastet stein mot dem.