TRE SKADD: Til sammen tre personer ble skadet etter en knivstikking. Politiet jakter minst en gjerningsmann, som er sett løpende fra stedet.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRE SKADD: Til sammen tre personer ble skadet etter en knivstikking. Politiet jakter minst en gjerningsmann, som er sett løpende fra stedet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Tilstanden ikke lenger kritisk for knivoffer

Tilstanden er ikke lenger kritisk for mannen i 30-årene som ble knivstukket i Storgata i Oslo natt til søndag. Ingen er foreløpig pågrepet etter hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo fikk melding om at tre personer hadde blitt knivstukket i nærheten av Brugata i Oslo sentrum klokken 02.05, natt til søndag.

To personer ble sett løpende fra stedet. Søndag ettermiddag er fortsatt ingen pågrepet for hendelsen.

Den ene er antatt gjerningsmann. Han løp vekk sammen med en annen person politiet ønsker å komme i kontakt med.

– Vi vet ikke om de har en relasjon, men det er påfallende at de løp sammen, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Grøttum, til TV 2 tidligere søndag.

Politiet mener det har vært et slagsmål på en bar i Oslo sentrum i forkant av knivstikkingen, og jobber med en teori om at de to personene og de tre ofrene alle var involvert.

– De var nok involvert i en eller annen forbindelse, sier Grøttum.

Fant mann liggende på bakke

Da politiet ankom stedet fant de en mann liggende på bakken med knivskader i magen.

– Det er en mann i slutten av 30-årene. Han ble kjørt rett til operasjonsbordet på Ullevål sykehus, sa operasjonleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen til TV 2 tidlig søndag morgen.

Like etterpå ankom to menn i 20-årene legevakten med knivskader. De ble kjørt til akuttmottaket på Ullevål sykehus.

De to mennene er også utenfor livsfare. Alle de tre knyttes til det samme knivslagsmålet.

Politiet har nå sikret spor fra åstedet.

KNIVSTUKKET: En mann ble funnet på bakken, med knivskader i magen.
KNIVSTUKKET: En mann ble funnet på bakken, med knivskader i magen. Foto: Junge, Heiko

– Vi har nå gjort åstedsundersøkelser med både krimvakten og kriminalteknisk avsnitt, sier Pedersen.

Omfattende søk etter gjerningsperson

Søndag ettermiddag jakter politiet fortsatt på den antatte gjerningsmannen som ble sett løpende fra stedet.

Han skal ha hatt nordafrikansk utseende, snakket svensk, og ha hatt på seg sort lue og sort jakke. Han skal ha vært ca. 160 cm høy, og er tynn, opplyser Pedersen.

– Vi gjør omfattende søk etter den antatte gjerningsmannen. Vi har kontrollert flere personer som passer med denne beskrivelsen, men per nå er ingen pågrepet, sier han.

Alle de tre knivskadde er kjenninger av politiet, men Pedersen sier at politiet ikke knytter knivstikkingen til et spesielt miljø.

– Vi kjenner ikke til om det er en relasjon mellom gjerningspersonen og ofrene. Vi knytter ikke hendelsen til et spesielt miljø, men dette er en hendelse som ikke gir grunn til uro for allmennheten, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vet ikke hva som er foranledningen til knivslagsmålet.

– Mannen som var kritisk skadd er ikke avhørt ennå. Det har vært en viss dialog med de to andre, men vi har ikke fått noen vesentlige opplysninger av dem hittil. Vi håper at de vil fortelle oss mer etter hvert.