Torsdag sperret politiet av området rundt leiligheten der kvinnen ble funnet. Ifølge TV 2s opplysninger er det en av kvinnenes nærmeste naboer som er siktet for drap.
Torsdag sperret politiet av området rundt leiligheten der kvinnen ble funnet. Ifølge TV 2s opplysninger er det en av kvinnenes nærmeste naboer som er siktet for drap. Foto: Mathias Ogre

bjørndal:

Nabo siktet for drap: – Hørte skrik fra leiligheten

BJØRNDAL (TV 2): Mannen i 30-årene, som ble pågrepet for drapet på Bjørndal i Oslo, bor like ved den avdøde kvinnen. En nabo sier til TV 2 at hun hørte et skrik på onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den drapssiktede mannen i 30-årene ble pågrepet torsdag ettermiddag, like utenfor Oslo.

TV 2 får fredag opplyst at mannen er en av kvinnens nærmeste naboer.

– Jeg kan bekrefte at han bor like i nærheten, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Politiet gjorde et forsøk på å avhøre mannen torsdag kveld, men det ønsket han ikke, opplyser forsvarer Mette Yvonne Larsen til TV 2. Fredag formiddag sitter imidlertid den drapssiktede i avhør på politihuset i Oslo. Det er foreløpig ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling lørdag. TV 2 har ikke funnet at mannen er tidligere straffedømt.

ETTERFORSKER: Kriminalteknikere jobber fredag i boligen til den drapssiktede mannen. Han er nabo med den nå avdøde kvinnen.
ETTERFORSKER: Kriminalteknikere jobber fredag i boligen til den drapssiktede mannen. Han er nabo med den nå avdøde kvinnen. Foto: NTB Scanpix

I siktedes leilighet

Politiet rykket torsdag ut til Bjørndal i Oslo etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra den nå avdøde kvinnens arbeidsgiver. Politiet mottok meldingen 09.39. Da de ankom adressen, skjønte de raskt at det var et åsted.

Politiet har så langt ikke ønsket å kommentere hva de mener var drapsmetoden, eller om det ble benyttet et våpen. Etterforskerne mener imidlertid at de har skaffet seg «god oversikt over saken».

Politiet jobbet torsdag med å identifisere drapsofferet, men har foreløpig ikke fremskaffet sikker identitet. Avdøde obduseres fredag, opplyser Grete Lien Metlid. Politiets hovedteori er at den avdøde er kvinnen som bor på adressen. Hennes pårørende er varslet.

Fredag formiddag jobber politiet inne i leiligheten til mannen som er siktet. Glassmontører er også på plass for å reparere boligens ytterdør.

ETTERFORSKER: Kriminalteknikere jobber fredag i boligen til den drapssiktede mannen. Han er nabo med den nå avdøde kvinnen. (Foto: Mathias Ogre / TV 2)
ETTERFORSKER: Kriminalteknikere jobber fredag i boligen til den drapssiktede mannen. Han er nabo med den nå avdøde kvinnen. (Foto: Mathias Ogre / TV 2)

– Hørte skrik

Samtidig som det kriminaltekniske arbeidet pågår, jobber politiet med rundspørring i nabolaget.

En nabo forteller til TV 2 at hun hørte et skrik på dagtid onsdag. Politiet ønsker imidlertid ikke å si om de setter denne observasjonen i sammenheng med drapet.

– Vi kan ikke svare på så detaljerte spørsmål, men vi har fått viktig informasjon i forbindelse med rundspørring og avhør av vitner, sier Grete Lien Metlid.

Flere naboer på Bjørndal forteller at de reagerer med sjokk og vantro på nyheten om drapet. Kvinnen skal ha bodd alene.

– Hun var blid og hjelpsom. En fantastisk dame som hjalp til med oppgavene i nabolaget, sier en mann.