I RETTSMØTE: Den 17 år gamle guttens forsvarer Jan Erik Teigum ønsket ikke å uttale seg til TV 2 da han gikk i fengslingsmøtet onsdag ettermiddag.
I RETTSMØTE: Den 17 år gamle guttens forsvarer Jan Erik Teigum ønsket ikke å uttale seg til TV 2 da han gikk i fengslingsmøtet onsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tiltalt for flere grove knivran – fengslet etter knivstikking

OSLO TINGRETT (TV 2): Den 17 år gamle gutten som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i Oslo tirsdag, skal i slutten av februar møte i retten tiltalt for flere grove ran med kniv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han ble i dag varetektsfengslet i én uke med brev- og besøkskontroll. Politiet ba om to uker.

Hans forsvarer Jan Erik Teigum ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2.

Den 17 år gamle gutten er sammen med en 19 år gammel mann siktet for drapsforsøk på en 18-åring etter en knivstikking på Grønland i Oslo tirsdag.

Fornærmede ble knivstukket flere ganger og fraktet til sykehus med alvorlige skader. 18-åringen bekreftes onsdag å være utenfor livsfare.

Undersøker kobling til ranstiltale

Senere denne måneden skal 17-åringen møte i retten, tiltalt for grovt ran. Politiet undersøker om det er en sammenheng mellom tiltalen og tirsdagens knivstikking.

Tirsdag fikk politiet opplysninger om at tre personer ble observert løpende fra åstedet.

– Vi undersøker om det kan ha vært en tredje gjerningsperson involvert, sier politiadvokat Ingrid Myrold under fengslingsmøtet onsdag.

Politiadvokaten opplyser videre at det er en relasjon mellom de to siktede.

Det er oslopolitiets seksjon for alvorlige voldssaker som etterforsker saken.

Den siktede 19-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Alvorlig tiltale

I forbindelse med pågripelsen uttalte politiet at de siktede er «veldig godt kjent for politiet fra før».

Etter det TV 2 kjenner til, må 17-åringen møte i retten i slutten av februar tiltalt for en rekke ran, flere av dem grove.

Hendelsene skal ha funnet sted høsten 2017. Ved en anledning holdt han en kniv mot strupen til en annen gutt og tok jakken og telefonen hans, ifølge tiltalen. Bare en halvtime senere gjentok han og hans medtiltalte bedriften og ranet telefonen til enda en gutt.

Løslatt etter anke

På akkurat samme måte skal 17-åringen, som på tidspunktet var 15 år gammel, ha ranet enda en jakke og en telefon fra en gutt to uker senere.

I tillegg er han tiltalt for oppbevaring av narkotika. Saken har seks tiltalte og skal pågå i tingretten i en måned.

Den 17 år gamle gutten ble i utgangspunktet varetektsfengslet i forbindelse med saken, men etter å ha anket avgjørelsen ble han løslatt av lagmannsretten.