KAN EKSPLODERE: De fleste grunnene til at e-sigaretter kan eksplodere er relatert til battteriproblemer, ifølge en amerikansk statlig etat. Bildet er tatt i sammenheng med en demonstrasjon i en butikk i Beijing tidligere i år.
KAN EKSPLODERE: De fleste grunnene til at e-sigaretter kan eksplodere er relatert til battteriproblemer, ifølge en amerikansk statlig etat. Bildet er tatt i sammenheng med en demonstrasjon i en butikk i Beijing tidligere i år. Foto: Thomas Peter

USA: 24-åring døde da e-sigaretten eksploderte

Mannen hadde akkurat kjøpt e-sigaretten. Det har minst vært to dødsfall som følge av e-sigaretter som eksploderer i år, ifølge Daily Beast.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 24 år gammel mann fra Fort Worth i Texas døde i januar som følge av at e-sigaretten hans eksploderte under bruk, skriver Daily Beast.

Akkurat kjøpt pennen

Brown døde på sykehus to dager etter hendelsen.

Ifølge bestemoren hadde Brown akkurat kjøpt e-sigaretten.

Ifølge The Daily Beast er Brown minst den andre personen som dør som følge av at en e-sigarett eksploderer det siste året.

I 2017 mistet amerikaneren Andrew Hall syv tenner og fikk annengrads forbrenninger etter at e-sigaretten hans angivelig eksploderte i ansiktet hans.

Vil endre norske regler

E-sigaretter med nikotin er foreløpig forbudt å selge i Norge, ifølge Helsedirektoratet, men elektroniske sigaretter uten nikotin kan selges med 18-årsgrense.

I desember 2016 vedtok Stortinget å oppheve forbudet, og endringene er forventet å tre i kraft i løpet av 2019.

Gir batteri-råd

Amerikanske Food & Drug Administration skriver på sine hjemmesider at eksplosjoner på e-sigaretter er sjeldne, men kan forekomme. De skriver at hovedårsaken til at dette skjer virker å handle om batterifeil.

Dette anbefaler den amerikanske etaten for å unngå at batteriet eksploderer:

  • Å ikke lade e-sigaretten med telefonlader.
  • Å bytte batterier om e-sigaretten blir våt eller skadet.
  • Å ikke lade den om natten når du sover.
  • Å holde den borte fra varme temperaturer.
  • Å oppbevare batteriene i en beholder og borte fra objekter laget av metall.