Denne pølsa har en stiv pris

ÅLESUND (TV 2) Sjøpølsen som forsker Margareth Kjerstad holder i hånda har i tørket form en verdi på opp til 16.000 kroner per kilo!

PØLSEVENN: Margareth Kjerstad ved Møreforsking i Ålesund er ekspert på sjøpølser og forteller om en enorm etterspørsel, spesielt i Asia Foto: Arne Rovick/TV 2
PØLSEVENN: Margareth Kjerstad ved Møreforsking i Ålesund er ekspert på sjøpølser og forteller om en enorm etterspørsel, spesielt i Asia Foto: Arne Rovick/TV 2

Ja, du leste helt rett. Forskeren i Ålesund brenner for å snakke varmt om den røde og norske sjøpølsa.- Det er faktisk et av de best betalte sjømatproduktene som finnes i hele verden i dag, og da er det gjerne i tørkede varianter sånn som her. Spesielt kineserne er helt ville etter sjøpølse, forteller Kjerstad entusiastisk til TV 2.Stort potensialDet kalles havets ginseng og har i årtusener vært brukt som et tradisjonelt helseprodukt i Asia.- Den er litt nøytral