Nasdaq vil kjøpe Oslo Børs – styret anbefaler

Styret i Oslo Børs anbefaler at aksjonærene slår til på et bud fra amerikanske Nasdaq som vil kjøpe samtlige aksjer for 152 kroner per aksje.

AKSEPTERT: De to største aksjonærene i Oslo Børs har allerede forhåndsakseptert budet fra Nasdaq. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
AKSEPTERT: De to største aksjonærene i Oslo Børs har allerede forhåndsakseptert budet fra Nasdaq. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Budet fra Nasdaq ligger syv kroner over et allerede eksisterende bud fra Euronext.

Styret i Oslo Børs VPS Holding ASA og den administrative ledelsen har enstemmig besluttet å anbefale alle aksjonærene i selskapet om å godta tilbudet fra Nasdaq, og ikke gå for tilbudet fra Euronext. Det opplyser Oslo Børs i en pressemelding onsdag morgen.

De to største aksjonærene i Oslo Børs, DNB og KLP, har allerede forhåndsakseptert budet fra Nasdaq. Totalt har aksjonærer som representerer 35,11 prosent av det samlede antall aksjer i Oslo Børs VPS gitt ugjenkallelig forhåndsaksept, heter det i pressemeldingen.

Oslo Børs har invitert til pressekonferanse i sine lokaler klokka 10 onsdag. Der stiller administrerende direktør Lauri Rosendahl fra Nasdaq Nordics sammen med Oslo Børs konsernsjef Bente A. Landsnes og styreleder Catharina Hellerud.