Hunden Ghost tar Instagram med storm

Ingen hund i Norge har flere følgere på Instagram enn samojeden fra Rogaland.

Det var nettavisen Byas som først omtalte den spesielle hunden.

Veggene runger hjemme hos Aline Tøllefsen Søndrol og Kristoffer Rosenberg, i et rekkehus på Sola i Rogaland.

Her bor den tykkpelsede samojeden Ghost, som elsker mer enn noe annet å synge.

Det er kanskje ikke helt rytmisk – men unektelig sjarmerende å høre på den firbeinte sangfuglen, der den uler med til Imagine Dragons' hitlåt «Thunder».

– Det er helt klart favorittlåten hans. Hvis han befinner seg i et annet rom og den blir satt på, så kommer han løpende inn og begynner ulingen, sier hun til TV 2.

Og publikum får rett og slett ikke nok av Ghost.

Instagram-kjendis

For den snart to år gamle hunden er nå i ferd med å bli verdenskjent.

Ifølge Norsk Kennel Klub er det border collie og staffordshire bull terrier som er landets mest populære hunderaser – men på Instagram er det samojeden fra Røyneberg som er kongen på haugen.

Kontoen ghost_the_samoyed har i løpet av den siste tiden skaffet seg godt over 300.000 følgere, noe som er flest for en hund i Norge. Til sammenligning har retrieveren Moxie, som er kåret til Norges søteste hund, «bare» en tredel av samojedens følgerskare.​

– Det er ganske utrolig at folk kan være så opptatt av en hund, sier Tøllefsen Søndrol.

Egen liste på Spotify

Helt siden han var liten har han vært glad i å lage lyd. Det hele begynte da Ghost var rundt fire måneder gammel.

De to samboerne laget fredagstaco med guacamole. Da stavmikseren ble skrudd på, begynte hunden å ule.

– Det er typisk samojeder å være veldig vokale, sier Rosenberg.

Med tiden utviklet denne ulingen seg til også å omfatte enkelte sanger. Nå har «Ghost» sin egen spilleliste på Spotify, med de låtene han helst foretrekker.

Delt av talkshow-stjerne

Det som startet som en ganske normal Instagram-konto, hvor familie og venner kunne se bilder og videoer av Ghost, ble etter hvert allemannseie.

Og i april 2018 begynte ballen å rulle for alvor.

Tøllefsen Søndrol delte en video av Ghost, som ser på programmet til den kjente amerikanske talkshow-verten Ellen DeGeneres.

Videoen ble repostet av DeGeneres, og derfra tok det av skikkelig.

– Nå vokser kontoen med cirka tusen følgere per dag og han har fått en egen manager i USA, sier hun.

Følgerne kommer fra alle verdens kriker og kroker. For det meste befinner de seg i USA og Canada, men også i land som Spania, Italia, Sør-Afrika, Australia, Afghanistan og Egypt.

– Spesiell rase

Ghosts foreldre tror det er flere grunner til at han har blitt så populær.

– Det er jo selvfølgelig det at han synger. Men det er også en spesiell rase og jeg tror mange lar seg fascinere av den hvite pelsen og all energien hans, sier Tøllefsen Søndrol.

Og selv om folk flest ser på videoene av Ghost for moroskyld, får eierne også andre typer henvendelser og tilbakemeldinger.

– Tror det eller ei. Ghost betyr veldig mye folk. De sier at han hjelper dem gjennom dagen og at de ikke hadde klart seg uten. Hvis det går litt tid mellom hver gang det legges ut en video, så hender det at de maser litt på oss, sier hun.