Knivskadd kvinne ute av koma: – Trodde hun skulle dø

Den 25-årige kvinnen som ble knivstukket i en Kiwi-butikk i Oslo, er ute av respirator og snakker. Angrepet etterforskes som terror.

MULIG TERROR: Knivstikkingen på Kiwi i Møllergata i Oslo sentrum etterforskes av PST som et mulig terrorangrep. Foto: Kristian Ervik / TV 2
MULIG TERROR: Knivstikkingen på Kiwi i Møllergata i Oslo sentrum etterforskes av PST som et mulig terrorangrep. Foto: Kristian Ervik / TV 2

Kvinnens bror forteller om bedringen i tilstanden til kvinnen, som først ble betegnet som kritisk skadd, til TV 2.

– Hun har vært veldig bekymret. Hun sier hun husker alt og trodde hun skulle dø, sier broren.

– Det har vært noen slitsomme døgn for familien, med lange dager og lite søvn. Nå er vi bare takknemlige og håper dette ikke skaper psykiske traumer for henne, sier han videre.

En 20 år gammel russisk statsborger fra republikken Basjkortostan er siktet for terror etter å ha knivstukket den 25 år gammel kvinnen inne i en Kiwi-butikk i Oslo. Han ble lørdag varetektsfengslet i fire uker.

20-åringen er en så stor fare for allmennheten at å skille ham fra omverden er eneste løsning, uttalte hans forsvarer, advokat Ola Lunde.

– Han vil fortsette å ta livet av mennesker og han er åpenbart farlig. Han er i mine øyne en sinnsforvirret ung gutt som har behov for bistand eller hjelp, sa hans forsvarer Ola Lunde til TV 2 lørdag.

(©NTB/ TV 2)

Mer innhold fra TV 2