KUTTER: Baser i Spania, USA og Italia rammes av kuttene som ble kjent onsdag.
KUTTER: Baser i Spania, USA og Italia rammes av kuttene som ble kjent onsdag. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix

Norwegian kutter en rekke ruter og seks baser

Norwegian har besluttet å legge ned en rekke ruter og seks baser for å spare penger. Selskapet sier de vil strekke seg langt for å unngå oppsigelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Norwegian i oktober varslet at de hadde igangsatt et kostnadsprogram som skulle kutte minst to milliarder kroner i kostnadsnivået fra 2019, melder E24.

– Selskapet har kommet til et punkt der det må gjøre nødvendige justeringer i ruteporteføljen for å bedre bærekraften og de finansielle resultatene i et veldig konkurransepreget marked, sier kommersiell direktør og HR-ansvarlig Helga Bollmann Leknes i Norwegian.

Basene som legges ned er Palma de Mallorca, Tenerife og Gran Canaria i Spania. I Italia legges Fiumicino ned, mens i USA rammes Stewart utenfor New York, samt Providence utenfor Boston.

I tillegg vil Norwegian legge ned basene for langdistansepiloter i Amsterdam, Bangkok og Fort Lauderdale, Florida. Her påvirkes ikke kabinpersonalet, ifølge nettstedet.

Bollmann Leknes sier at deres mål er å sikre at så få kolleger som mulig blir påvirket, men opplyser til E24 at det er for tidlig å si hvor mange ansatte som eventuelt kan bli sagt opp. Alt avhenger av hvor mange selskapet klarer å flytte og finne andre arbeidsoppgaver eller baser til.