Onsdag formiddag tok bakkemannskaper seg inn i området i Tamokdalen hvor fire personer ble tatt av skred 2. januar.​

I 13.30-tiden opplyste politiets innsatsleder Jon Kåre Granheim at de hadde funnet en person, bare timer etter at gravearbeidet kom i gang.

Personen ble fraktet med et av forsvarets helikoptre ned Tamokdalen, og ble fraktet videre i en bårebil fra det lokale begravelsesbyrået.

Brukte sprengstoff i fjellet

Tirsdag ble området sikret ved å løse ut skred med sprengstoff.

Forsvaret, skredeksperter og politi har onsdag vært på stedet og konkludert med at det er trygt.

Rundt klokken 14 ble det besluttet at mannskapene vil bli hentet ned fra leteområdet i skredet under Blåbærtinden på grunn av værforholdene. Letingen etter de tre siste vil trolig bli utsatt til i morgen.

– Det er lovende værmeldinger for morgendagen, sier innsatsleder Roald Berntsen til TV 2.

Ny fase

– Sikringsjobben vi har holdt på med i mange dager er nå avsluttet. Vi går nå inn i en ny fase vi vi forsøker å grave ut de omkomne, sa innsatsleder Jon Kåre Granheim til TV 2 onsdag formiddag.

Han fortalte at de ved hjelp av teknologi har indikasjoner på hvor de fire ligger begravet, men at det ikke nødvendigvis var så presist at de vil finne dem raskt.

De finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) er antatt omkommet i skredet, som gikk onsdag 2. januar.

Stabilt vær

Dårlig vær i området førte til at redningsmannskapene ikke klarte å ta seg inn i området, men det er gjort markering i området på skredsøkere som de fire hadde med seg.​

– Været ser ut til å bli stabilt framover, og vi er trygge på at innsatsområdet i skredet ikke er utsatt for skredfare etter sikringsarbeidet som er utført, sier lensmann Andreas Nilsen.

Bårebiler har ankommet innsatsområdet i Tamokdalen onsdag.
Bårebiler har ankommet innsatsområdet i Tamokdalen onsdag. Foto: Egil Pettersen/TV 2