Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad, utenfor Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland hvor regjeringsforhandlingene startet 2. januar.
Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad, utenfor Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland hvor regjeringsforhandlingene startet 2. januar. Foto: Poppe, Cornelius/ NTB scanpix

Regjeringsforhandlingene drøyer – partimøter avlyst

De fire borgerlige partiene har etter det TV 2 erfarer avlyst partimøter mandag som skulle godkjenne en fremforhandlet avtale.

Før helgen ble landsstyrene og stortingsgruppene i Høyre, Frp, KrF og Venstre kalt inn til møter mandag klokken 12.

Søndag formiddag gikk det ut beskjed om at møtene er avlyst inntil videre.

I innkallingen stod det at mandag klokken 12 var det tidligste tidspunktet det kunne avholdes møter, men denne tidsplanen viste seg å være for optimistisk.

Forhandlingene fortsetter søndag, men det er uklart når de blir ferdige.

2. januar startet Høyre, Frp, Venstre og KrF regjeringsforhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland i Oppland.

Det ble tidlig varslet at det kom til å bli tøffe tider ved forhandlingsbordene.

Både Frp-leder Siv Jensen og KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad uttalte da at de begge kom til å ha med seg tydelige krav inn i forhandlingene, og at det ikke kom til å bli lett.

– Jeg kan på vegne av Frp si at vi ser frem til å sette i gang med forhandlingene, men vi erkjenner også at dette kommer til å bli krevende. Det er mange vanskelige saker vi skal gjennom, sa Jensen samme dag som forhandlingene startet.