Russlands president Vladimir Putin og USAs president Donald Trump før møtet i Helsinki 16. juli 2018.
Russlands president Vladimir Putin og USAs president Donald Trump før møtet i Helsinki 16. juli 2018. Foto: Brendan Smialowski/ NTB scanpix

Ingen får vite hva Trump og Putin snakker om

President Donald Trump har sørget for at det ikke foreligger noen referater fra møtene han har hatt med Vladimir Putin, skriver Washington Post.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rekke nåværende og tidligere kilder i Det hvite hus forteller til avisen at Trump har gjort sitt ytterste for å hindre at noen får innblikk i hva som har vært tema under samtalene med Russlands president.

Trump har blant annet krevd å få overlevert notatene til tolkene under møtene og han har også pålagt dem å aldri diskutere med andre amerikanske tjenestemenn hva som ble sagt.

Ifølge The Washington Post foreligger det derfor ingen referater fra de fem møtene Trump har hatt med Putin de siste to årene, heller ikke hemmeligstemplede referater.

Amerikansk etterretning har konkludert med at Russland forsøkte å påvirke valgutfallet i Trumps favør i 2016, noe spesialetterforsker Robert Mueller nå forsøker å komme til bunns i.

(©NTB)