Lørdag morgen bekreftet politiet i Paris at det har vært en gasseksplosjon i sentrum.

Den franske innenriksministeren Christophe Castaner bekreftet først at to personer er døde etter eksplosjonen.

De to var brannmenn som var innkalt til stedet før ulykken, skriver Le Parisien.

Lørdag ble det informert om at en spansk kvinne omkom etter ulykken, og søndag opplyser AFP om at ytterligere en person har dødd av skadene.

Minst 37 personer er skadet etter eksplosjonen, hvorav ti er kritisk skadd. Det inkluderer tre brannmenn.

– En stor eksplosjon gjorde store skader på et bakeri i sentrum av Paris. Flere personer er skadet, og eksplosjonen blåste ut flere vinduer i flere bygninger, sier politiet og journalister fra AFP på stedet.

Brannvesenet var på vei

Ifølge BBC var brannvesenet på vei til bakeriet da eksplosjonen skjedde, etter å ha blitt ringt angående gasslekkasje i bygget.

To av brannmennene som var på vei for å sjekke gasslekkasjen er bekreftet døde.

Utenriksdepartementet ber norske borgere om å følge med på lokale nyheter, og ved behov rette seg etter lokale myndigheters anvisninger.

De har så langt ingen informasjon som typer på at norske borgere er berørt.

Fare for flere eksplosjoner

Det rapporteres om store skader i nærliggende bygninger, og en brann har oppstått i etterkant av eksplosjonen. Et teater har blitt ødelagt etter ulykken.

Brannvesenet har evakuert flere personer fra bygninger i området.

– Det er snakk om en svært omfattende eksplosjon. Den aktuelle gaten evakueres nå, på grunn av fare for nye eksplosjoner, sier den norske frilansjournalisten Vibeke Knoop Rachline til TV 2.

Hun bor og arbeider i Paris.

Sentralt

Bakeriet ligger omtrent en kilometer unna operaen i Paris, på Rue de Trevise i det 9. arrondissement nord i sentrum. Bakeriet hadde ikke åpnet for dagen da eksplosjonen skjedde.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255

Flere personer har publisert videoer av eksplosjonen, uten at noen av dem har blitt verifisert.

Eksplosjonen kommer samme dag som politiet forberedte seg på såkalte «gul vest»-demonstrasjoner i Paris lørdag. Opptil 80.000 politibetjenter skulle lørdag stå klare for demonstrasjonen mot de stadig høyere levekostnadene i Frankrike.

– Myndighetene var raskt ute og opplyste om at dette var en gasseksplosjon. Dette gjorde de nok for å tydeliggjøre tidlig at det ikke var de «gule vestene» som sto bak, sier Rachline til TV 2.

Statsministeren besøkte området

I etterkant av eksplosjonen besøkte den franske innenriksministeren Christophe Castaner ulykkesstedet sammen med statsminister Edouarde Philippe og ordføreren i Paris, Anne Hidalgo.

På Twitter skriver innenriksministeren at han frykter mange skadde.