Ifølge Sunnmørsposten mener aktor, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, det er bevist at en mann i 70-årene hadde en svært aktiv rolle i overgrepene mot fattige barn.

– Vi ser at han ber om tjenester og betaler, og vi ser på bildene at han får det han ber om. Dette er gjort på særlig krenkende måte, sier statsadvokaten.

Fra hjemmet

Mannen er tiltalt for å ha bestilt overgrep mot 65 asiatiske jenter. Mange av ofrene er under 14 år gamle, de yngste skal være tre til fire år gamle.

Jentene er ikke identifisert, men påtalemyndigheten mener de er fra Asia, sannsynligvis Filippinene.

Mannen skal ha bestilt overgrepene via en tjeneste for videochat. Han skal ha befunnet seg i sin egen bolig på Sunnmøre da han gjorde bestillingene, og skal ha vært spesifik i hva han ønsket å se.

– For høyt

Strafferammen for tiltalepunktene er 21 års fengsel, men statsadvokaten nedla torsdag en påstand om 12 års fengsel.

Mannens forsvarer, advokat Axel Lange, mener aktor har lagt seg på et for høyt straffenivå i utgangspunktet og ber retten dømme klienten på mildest mulig måte.

Forsvareren mener lang saksbehandlingstid og tiltaltes høye alder bør veie tungt.

TV 2 har tidligere snakket med Lange. Han fortalte da at hans klient har erkjent å være involvert i alle punktene i tiltalen, men at han ikke erkjenner straffskyld.

– Han sier han ikke klarer huske alle forholdene i detalj. Han har også sagt at han synes dette er svært ubehagelig, sier Lange til TV 2.

I og med at ofrene ikke er identifisert, er det ikke oppnevnt bistandsadvokat i saken.

(©NTB / TV 2)