Ønsker å komme i kontakt med personer fra overvåkingsvideo

POLITIHUSET LILLESTRØM (TV 2): Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som er fanget på overvåkingskamera.

Torsdag holdt politiet pressekonferanse i forbindelse med forsvinningen av 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Der ble det vist frem videoovervåkingsbilder av personer de ønsker å komme i kontakt med.

Bildene er tatt utenfor ektemannen Tom Hagens arbeidsplass klokken 07.36 den 31. oktober, samme dagen som politiet mener Falkevik Hagen ble bortført.

– Vi sitter på overvåkingsbilder som viser personer som beveger seg på utsiden av bygningen den aktuelle dagen, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt under pressekonferansen.

I videoen politiet viste går en person langs en vei utenfor arbeidsplassen til ektemannen.

I en video 24 minutter senere sykler en syklist forbi en person som går langs veien. Politiet ønsker å kommer i kontakt med alle disse.

– De har status som vitner, sier politiinspektør Brøske i Øst politidistrikt.

Videre bekrefter han at politiet ble varslet om forsvinningen den 31. oktober. Fremdeles er det ingen mistenkte i saken. Politiet har siden saken ble kjent onsdag mottatt over 100 tips.

Ønsker fortsatt tips

Samtidig bekrefter politiet at de har mottatt en skriftlig beskjed med et løsepengekrav og trusler mot Falkevik Hagen.

– Vi kan videre bekrefte at det i huset i Sloraveien ble funnet et skriftlig dokument hvor kravet og truslene framgår. Det kan vi av hensyn til etterforskningen ikke gå nærmere inn på, sier Brøske.

Han understreker at de ikke har noen sikre livstegn fra 68-åringen siden den 31. oktober.

Politiet ønsker fortsatt tips i saken, og Brøske ber om at personer som kan ha gjort observasjoner i området rundt boligen til familien Hagen i dagene før og etter den 31. oktober, tar kontakt.

TV 2 har fått opplyst at betydelig antall IP3-godkjente politifolk har i lang tid vært i døgnkontinuerlig beredskap, klare til å aksjonere mot mulige kidnappere.

Alle politidistrikt er informert og varslet om saken, og bedt om en vurdering av sikkerheten til rike familier.

– Varslingen understreket at etterforskningen i vår sak ikke har gitt holdepunkter for at andre tilsvarende objekter i Norge er truet, eller at andre objekter har vært kartlagt, sa politiinspektør Brøske under pressekonferansen.

Brøske understreker at de tre personene som er etterlyst, har status som vitner på dette stadiet, men sier etterlysningen av dem knytter seg til hovedteorien om at Hagen er blitt overvåket og kartlagt i en tid før bortføringen.

– Dette er en sak som vi mener har sin bakgrunn i forretningsdrift og formuende personer, så kan vi ikke utelukke at disse har vært under kartlegging, det være seg på eiendommen eller på arbeidsplassen, sier Brøske til NTB.​

Etterforskes som kidnapping

Onsdag kom nyheten om at 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært savnet i ti uker.

Politiets teori er at 68-åringen ble tatt bort fra sitt hjem på formiddagen den 31. oktober. Dette er også det siste livstegnet fra Falkevik Hagen, ifølge politiet.

På en pressekonferanse onsdag opplyste politiet at det har blitt fremmet et løsepengekrav. Kilder TV 2 har snakket med bekrefter at det dreier seg om et krav på det som tilsvarer drøye 80 millioner kroner i kryptovalutaen Monero.

Ønsker livstegn

Det har vært begrenset kontakt mellom familien og kidnapperne, og politiet opplyste på pressekonferansen onsdag at kommunikasjonen har foregått på en digital plattform.

Politiet har rådet familien til å ikke innfri løsepengekravet. Familiens bistandsadvokat Svein Holden sa onsdag at familien har valgt å følge det rådet. Han sa samtidig at familien var forberedt på å innlede en dialog om de fikk en bekreftelse på at alt er bra med Falkevik Hagen.

– Familien ønsker å komme i kontakt med de som har Anne-Elisabeth i dag. De ønsker å få en bekreftelse på at hun har det bra, at hun er i live. Og dersom de får det, er de innstilt på å innlede en prosess for å få henne trygt hjem, sier Holden.

Gjør hundesøk

Politiet stilte seg onsdag ettermiddag opp i turområdet like bak Hagen-familiens hus.

Der stanset de alle som kom forbi og spurte om de kunne huske noe fra dagene rundt 31. oktober, da de mener Falkevik Hagen ble kidnappet fra sitt hjem.

Torsdag er hundepatruljer på plass i området, og skal gjøre søk rundt huset og i turområdet bak.

Det er først nå, når politiet har offentliggjort saken, at de åpenlyst kan være til stede i nabolaget.

I tiden etter at politiet mener 68-åringen ble kidnappet fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog, forsøkte de å skjule sin aktivitet i nabolaget.​