Like over klokken 02 natt til torsdag fikk politiet melding via AMK om at kvinne var død i en leilighet i Bergen sentrum.

Det bekrefter politiet i en pressemelding.

Politiet kom raskt til stedet og pågrep en mann mistenkt for forholdet.

– Kvinnen ble erklært død av helsevesen på stedet, og pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier påtaleansvarlig Kristine Knutsen-Berge på en pressekonferanse.

Mannen er undersøkt av lege og sitter nå i arresten på politihuset. Han vil bli forsøkt avhørt torsdag ettermiddag og fremstilles for varetektsfengsling fredag.

Forsvarer: Ingen kommentar

Det er også oppnevnt en sakkyndig som skal foreta en foreløpig vurdering av mannens psykiske tilstand.

Hans forsvarer Torbjørn Kolås Sognefest ønsker ikke overfor TV 2 å svare på om klienten har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Jeg har ingen kommentar til saken over hodet, sier forsvareren.

KNUST: Politiet måtte knuse seg gjennom en dør da de kom til den aktuelle leiligheten i Bergen.
KNUST: Politiet måtte knuse seg gjennom en dør da de kom til den aktuelle leiligheten i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Den pågrepne mannen kommer opprinnelig fra Sverige, men er bosatt i Bergen. Den avdøde kvinnen er norsk. Det er ikke snakk om noe innbrudd.

– Fornærmede og siktede kjente hverandre, men vi vil foreløpige ikke si noe mer om relasjonen mellom dem, sier Knutsen-Berge.

Pårørende varslet

Krimteknikere undersøker leiligheten der kvinnen ble funnet, og hun vil senere bli sendt til obduksjon.

Videre vil politiet gå gjennom det de betegner som mulige elektroniske spor, samt at de vil foreta vitneavhør og gjennomføre en rundspørring i området.

Kvinnens pårørende er varslet om saken.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255