REv som angrep lille sander er skutt:

– Føles godt å endelig felle reven

Fredag ble trolig reven, som hoppet opp i en barnevogn og angrep Sander (10 mnd) 1. januar, skutt og drept.

SKUTT: Fredag ble reven, som trolig angrep lille Sander (10 mnd) fore tre dager siden, skutt og drept av viltnemndas jaktlag. Foto: Harald Mikkelsen
SKUTT: Fredag ble reven, som trolig angrep lille Sander (10 mnd) fore tre dager siden, skutt og drept av viltnemndas jaktlag. Foto: Harald Mikkelsen

Det var representanter for viltnemnda som felte reven, mindre enn en kilometer fra stedet i Alta der en rev påførte lille Sander kloremerker på kinnet første nyttårsdag.

– Vi tror det er reven, som angrep babyen, vi har skutt i dag. Det føles godt å endelig felle reven, når vi har jaktet på den i flere dager, sier jeger i viltnemndas jaktlag Harald Mikkelsen til TV 2.

Det var 1. januar at Bjørn Milliam Angell hørte rare lyder på babycallen. Da han stormet til barnevogna så han en skabbrev stå med hodet nedi barnevogna.

Reven hadde rukket å lage kloremerker på 10 måneder gamle Sander, før faren fikk skremt den bort.

Skremmende opplevelse

Selv etter at Angell hadde kastet en blomsterpotte på reven, sto den og freste mot ham.

Etter hendelsen, som var svært skremmende for familien, gikk politiet ut og advarte foreldre i Alta mot å la barn sove ute når den agressive skabbreven lusket rundt.

Etter angrepet har det gått jaktlag rundt i området for å prøve å finne den firbeinte.

Både viltnemnda i Alta kommune og frivillige, deriblant babyens far, har jaktet på reven.

– Vi fant reven under en brakkerigg på et industriområde i Aronneskjosen, under en kilometer fra stedet hvor den angrep babyen. Vi fikk skremt den frem og avlivet den med ett skudd, sier Mikkelsen som er rimelig sikker på at de har felt riktig rev.

Undersøkes for rabies

Mattilsynet vil nå sende reven til Veterinærinstituttet for å undersøke om den har skabb eller rabies.

Reven kan ha kommet over grensen fra Russland eller Finland og dermed tatt med seg uønsket sykdom inn i Norge, sier fungerende avdelingssjef May-Tone Iversen i Mattilsynet i Finnmark.

– Vi tar alle forholdsregler, og vi vil ta den inn for å undersøke den. Det er sagt at det er en skabbrev, men atferden tyder på at det kan være andre ting, også rabies, sier Iversen.

Onsdag fikk Sander rabiesvaksine, og faren forteller at det etter omstendighetene går bra med ham.