GASSEKSPLOSJON: Nødetatene jobber på stedet i Magnitogorsk i Russland, hvor en bygning har rast sammen.
GASSEKSPLOSJON: Nødetatene jobber på stedet i Magnitogorsk i Russland, hvor en bygning har rast sammen. Foto: Handout

Minst fire er døde etter bygningskollaps i Russland

En gasseksplosjon har ført til at en bygning har kollapset i Russland mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange av beboerne i blokken lå fortsatt og sov i leilighetene sine i byen Magnitogorsk 140 mil sørøst for Moskva da det som trolig var en gasseksplosjon, inntraff ved 6-tiden mandag morgen lokal tid. Et stort parti av den ti etasjer høye boligblokken raste sammen.

Fire personer er så langt funnet døde mens fem andre er sendt til sykehus med skader. Tallet på savnede varierer mellom 35 og 38, personer som enten er savnet eller ikke gjort rede for.

Det var kaldt i byen mandag, med temperaturer ned mot 17 kuldegrader, og 1.400 redningsmannskaper jobber på spreng for å lete etter overlevende eller døde. Ifølge lokale medier er det hørt rop om hjelp fra ruinhaugen. Natt til tirsdag er det ventet temperaturer ned mot 24 minusgrader.

President Vladimir Putin avbrøt i siste minutt sin plan om å dra til svartehavsbyen Sotsji mandag ettermiddag for å feire nyttår, og reiste i stedet til Magnitogorsk for å følge redningsarbeidet på nært hold.

Russisk fjernsyn viste Putin med dystert ansiktsuttrykk da han møtte representanter for lokale myndigheter. Presidenten besøkte også ofre på sykehus.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria er 48 leiligheter skadd av eksplosjonen. Det er ifølge lokale myndigheter registrert 110 beboere på adressen.

(©NTB)