FUNNET DØD: En 50 år gammel mann er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge etter hans kvinnelige samboer i 60-årene ble funnet død.
FUNNET DØD: En 50 år gammel mann er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge etter hans kvinnelige samboer i 60-årene ble funnet død. Foto: Herman Henriksen / Deadline Media

Kvinne i 60-årene funnet død – samboer siktet

En kvinne i 60-årene ble lørdag funnet død i sin bolig i Vesterålen. Politiet har pågrepet og siktet hennes mannlige samboer for grov kroppskrenkelse med døden til følge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi dro til bopelen på bakgrunn av en bekymringsmelding fra et familiemedlem av avdøde. Personen hadde ikke fått kontakt med kvinnen over en periode, forteller operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Tom Ove Hammer, til TV 2.

Da de kom til stedet ble politiet møtt av en mann som gav dem informasjon om at kvinnen var død.

Mannen er i 50-årene, og med bakgrunn i informasjon som framkom på stedet ble han pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge.

Skal obduseres

Dødsårsaken til kvinnen er ikke kjent, og den avdøde vil obduseres mandag.

– Etterforskningen i samarbeid med obduksjon vil gi klarere svar på om når vedkommende døde, sier Hammer.

Ifølge pressemeldingen har politiet iverksatt etterforskning og jobber nå med å samles spor og informasjon. Krimteknikere er sendt fra Bodø for å gjennomføre åstedsundersøkelse.

I tillegg er det gjennomført rundspørring i området for å finne ut hvorvidt noen kan ha gjort observasjoner som politiet burde kjenne til.

Den siktede mannen vil i morgen bli begjært varetektsfengslet, og politiet opplyser at han har fått oppnevnt en forsvarer.

Både den avdøde og den siktede er kjent av politiet fra før.

To dødsfall

Dette er det andre mistenkelige dødsfallet politiet har innledet etterforskning på i Vesterålen i løpet av kort tid. Operasjonsleder Tom Ove Hammer kan opplyse om at det ikke er noen kjent kobling mellom de to dødsfallene.

Onsdag ble en 19 år gammel kvinne funnet død på en adresse i Sortland. Tre personer ble pågrepet i saken, siktet for å ha hensatt kvinnen i en hjelpeløs tilstand.

Alle de tre siktede har i ettertid blitt løslatt, men politiet opprettholder siktelsene.

Etter det TV 2 kjenner til, hadde kvinnen og de tre siktede, som er i alderen 18 til 40 år, samlet seg hos en av de siktede onsdag kveld.

I løpet av kvelden og natten ble det brukt narkotika, og etter alt å dømme var en overdose årsaken til kvinnens dødsfall, får TV 2 opplyst. Det var en av de siktede, mannen som bor på den aktuelle adressen, som ringte og varslet politiet om at kvinnen var død.