Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i 20-årene skal ha publisert innlegg på nettforumet både før og etter drapshandlingen.

I flere innlegg, som stemmer tidsmessig med hendelsesforløpet i saken, har den siktede lagt ut det som skal være åstedet, og en varsling av drapshandlingen.

Politiet bekrefter at nettaktiviteten er et etterforskningsspor.

– Jeg kan bekrefte at siktede har forklart at han har lagt ut innlegg som omhandler drapshandlingen både før og etter drapet. Det er materiale politiet er kjent med og som politiet jobber med å avdekke omfanget av, og å sikre, sier politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt, Fredrik Martin Soma til TV 2.

TV 2 har vært i kontakt med mannens forsvarer, Vegard Furdal Bråstein, men han vil ikke kommentere opplysningene.

Godtok varetektsfengsling

Den siktede ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Det var i tråd med påtalemyndighetens påstand, og den siktede mannen godtok fengslingen.

Han erkjenner å ha drept personen, men har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Politiet har identifisert den avdøde, men har ikke gått ut med navn og bilde av vedkommende. TV 2 får opplyst at vedkommendes pårørende foreløpig ikke er varslet.

De pårørende oppholder seg i utlandet, noe som gjør at arbeidet med å kontakte de tar noe lengre tid.

– Vi får nå bistand fra Kripos i forbindelse med det arbeidet, sier politiadvokat Soma til TV 2.

Obduseres mandag

Søndag morgen ble en person funnet død på en adresse i Sandnes i Rogaland. Det var den siktede mannen i 20-årene som ringte og varslet politiet.

– Han har i avhør erkjent å ha drept avdøde, men han har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier forsvarer Furdal Bråstein til TV 2.

– Det er julaften i dag. Hvordan har han det?

– Nå har jeg ikke fått snakket med han, jeg skal snart gjøre det. Jeg håper han etter forholdene har det greit. Han var i avhør i går, men han er selvsagt preget av det som har skjedd.

Politiet skriver i en pressemelding at avdøde vil bli obdusert mandag. Videre jobber med med taktiske og tekniske etterforskningsskritt.