– Et brutalt og meningsløst angrep som må møtes med avsky

Statsminister Erna Solberg (H) reagerer med avsky og fordømmelse på dobbeltdrapet i Marokko. Hun karakteriserer det som et brutalt og meningsløst angrep.

REAGERER: Erna Solberg reagerer med avsky på dobbeltdrapet i Marokko. Foto: Pedersen, Terje
REAGERER: Erna Solberg reagerer med avsky på dobbeltdrapet i Marokko. Foto: Pedersen, Terje

Statsministeren kommenterte torsdag morgen drapet på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) etter at det ble kjent at handlingen etterforskes som en terrorsak.

– Dette er et brutalt og meningsløst angrep på uskyldige som vi møter med avsky og fordømmelse, sier Solberg.

– Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen mistet livet så altfor tidlig på en brutal måte. Våre tanker og vår medfølelse går til deres familier og venner i sorg, sier statsministeren.

Hun understreker at de skyldige må bli stilt til ansvar. Utenriksdepartementet og norsk politi er i nær kontakt med relevante myndigheter i Marokko og i Danmark.

– Vi har tillit til at marokkanske myndigheter gjør sitt ytterste for å pågripe de ansvarlige for drapet for å stille dem til ansvar. Fra norsk side kommer vi til å bistå marokkanske myndigheter, sier statsminister Erna Solberg.

– At saken nå etterforskes som en mulig terrorhandling understreker betydningen av å bekjempe voldelig ekstremisme. Regjeringen prioriterer dette høyt både i Norge og i vårt internasjonale arbeid, sier statsministeren.

Mer innhold fra TV 2