VIL FORHANDLE: Partileder Siv Jensen og Frp sier ja til regjeringsforhandlinger med KrF.
VIL FORHANDLE: Partileder Siv Jensen og Frp sier ja til regjeringsforhandlinger med KrF. Foto: Pedersen, Terje

Venstre og Frp klare for regjeringsforhandlinger

Tirsdag kveld er både Frp og Venstre klare for å gå i regjeringsforhandlinger med Kristelig Folkeparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi hadde en runde i stortingsgruppen mandag, og har fått alle de fullmakter vi trenger for å gå i forhandlinger med sikte på utvidelse av regjeringen, uttalte parlamentarisk leder i Venstre, Terje Breivik, til TV 2 tirsdag.

Samme ettermiddag møttes også Fremskrittspartiets landsstyre for å diskutere eventuelle regjeringsforhandlinger med Kristelig Folkeparti.

Det var på forhånd ventet at også Frp ville konkludere med at de er klare til å starte forhandlinger over nyttår.

– Klare beskjeder

Ved 18.20-tiden ble det klart at også Frp sier ja til å gå i forhandlinger med sikte på å få KrF inn i regjeringen.

Etter landsstyremøte uttalte partileder Siv Jensen at det var et enstemmig landsstyre som hadde gitt fullmakt til partiets ledelse om å gå i forhandlinger.

– Vi har fått med oss veldig klare beskjeder. vi skal stramme ytterligere inn i asyl- og innvandringspolitikken, sier hun til TV 2 og fortsetter:

– Vi skal fortsette å være et samferdselsvennlig parti. Det betyr at vi må gjøre mer enn vi allerede har gjort, og vi skal fortsette å redusere skatter og avgifter for innbyggerne i dette landet.

Politikken avgjør

Det har vært en tøff ordveksling mellom Frp og KrF i høst. Siv Jensen sier at det har vært viktig å forsøke å skvære opp mellom de to partiene, og sier at det så langt har vært gode samtaler mellom de to partienes forhandlere.

– Men det er jo politikken som kommer til å avgjøre dette og forhandlingene kommer ikke til å bli enkle, sier hun.

Dermed gjenstår det kun at Kristelig Folkeparti avklarer spørsmålet med sine organer. Etter det TV 2 erfarer vil partiets stortingsgruppe møtes klokken 10.30 onsdag formiddag. Deretter blir det trolig telefonmøte med landstyret.

De fire borgerlige partiene har sittet i såkalte sonderinger om en mulig utvidelse av Solberg-regjeringen siden det ekstraordinære landsmøtet i KrF gikk inn for å søke regjeringssamarbeid med høyre-siden.