– Det var en bilpatrulje som stanset en bilen hvor sikten var svært dårlig. I tillegg var samtlige andre ruter nediset. Her er det nesten ikke mulighet for sikt i det hele tatt. Det er ikke akseptabelt, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Marita Aune til TV 2.

Politiet ber nå folk om å tenke på andre mennesker før man velger å kjøre ut på veien med dårlig sikt.

– Det er farlig for både fører og alle andre som ferdes i trafikken når man ser ser så dårlig, sier Aune til TV2.

Operasjonslederen vet ikke årsaken til hendelsen, men tror personen har skjønt poenget.

– Jeg vet ikke hvorfor han har kjørt sånn, men antar at vedkommende har lært etter i dag, sier operasjonslederen til TV 2.

Saftig bot

Politiet i Oslo sier at føreren av denne bilen fikk beslaglagt førerkortet, og kan mest sannsynlig forvente seg en dyr bot i posten.

– Vi beslagla førerkortet og anmeldte personen. Hva det endelige resultatet blir, er opp til en jurist. Føreren kan nok forvente seg en relativt høy bot, sier Aune.

Politiet sitter ikke med statistikk på hvor ofte de stopper folk med isete vinduer, men poengterer at det skjer jevnlig.

– Vi stopper biler med jevnlige mellomrom som ikke velger å skrape rutene. Det er veldig farlig, og vi må så klart slå ned på slik adferd, sier operasjonslederen.

Skrekkeksempel

Det er ikke den første bilen som blir stoppet i dag. Tidligere i dag skrev TV 2 om en mannlig bilfører i Trøndelag som mistet førerkortet av samme grunn.

– Samtlige har en plikt til å ferdes i trafikken på en ordentlig måte ifølge veitrafikkloven. Bare sørg for å ha tilstrekkelig med syn så skal det gå fint, sier Aune.

Hun forklarer at de ikke operer med prosent. Men har du sikt tilsvarende der vindusviskerne går og sidevinduene, skal du være på trygg grunn.

– Det er minusgrader hver dag nå. Dette eksemplet er ikke den første, og er nok ikke den siste saken vi ser heller, forteller Aune.