Flere politipatruljer rykket ut til Kick scene i natt. Her blir rapperen «Kamelen» pågrepet.
Flere politipatruljer rykket ut til Kick scene i natt. Her blir rapperen «Kamelen» pågrepet. Foto: PRIVAT

Drama på utested i natt: Her blir rapperen pågrepet

Fem personer ble pågrepet etter bråk på et utested i Kristiansand i natt. En av de som måtte overnatte på glattcelle var rapperen «Kamelen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant sted på Kick Scene i Kristiansand ved midnatt. Her holdt Bergens-rapperen Markus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som «Kamelen», konsert.

– Det var ikke ro og orden på stedet, og derfor ble vi kontaktet, forteller operasjonsleder Christian Ekra i Agder politidistrikt.

Saken ble først omtalt av VG.

Veldig ampert

Det skal ha blitt brukt narkotika, det var flere slagsmål og ordensforstyrrelser. Kvart over tolv besluttet politiet å avslutte konserten og stenge utestedet.

– Det gjorde vi av hensyn til folks sikkerhet. Det var mange berusede personer, det ble utøvd vold mot vakter og det var veldig amper stemning, sier Ekra.

Her er artisten «Kamelen» avbildet under P3-gull i fjor. I natt sov han på glattcelle.
Her er artisten «Kamelen» avbildet under P3-gull i fjor. I natt sov han på glattcelle. Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix

Totalt ble fem personer pågrepet av politiet. En av disse var rapperen «Kamelen». Samtlige arrestanter har overnattet på glattcelle, men samtlige vil bli løslatt lørdag.

Svært frustrert

Ved 15-tiden lørdag snakket TV 2 med «Kamelens» forsvarer, Jørgen Riple. Han opplyser at klienten nå er løslatt.

– Det er litt uklart hva han er siktet for, men jeg tror det kan være snakk om forulemping av tjenestemann. Jeg snakket med juristen hos politiet som ikke har tatt stilling til hvilken reaksjon de eventuelt vil komme med, sier advokaten.

Han sier at klienten er svært frustrert over behandlingen han fikk av politiet. «Kamelen» har selv brukt sosiale medier til å komme med krass kritikk mot politiet. På scenen forut for pågripelsen skal han blant annet ha sagt «fuck the police».

Rapperen har tidligere vært i politiets søkelys. I 2015 rømte han fra varetekt. I de to månedene han var på flukt spilte han flere konserter.