Komiker og skuespiller Kevin Hart trekker seg som Oscar-vert
Komiker og skuespiller Kevin Hart trekker seg som Oscar-vert Foto: Phillip Faraone

Trekker seg som Oscar-vert

Kevin Hart annonserer fredag morgen at han trekker seg som vert for Oscar-utdelingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Komiker og skuespiller Kevin Hart skulle etter planen lede utdelingen i februar neste år, men har nå valgt å trekke seg etter at han har fått kritikk for gamle tweets som ble kritisert for å være homofobiske.

Hovedpersonen selv skriver at han velger å trekke seg, da han ikke vil komme i veien for en kveld som skal feire «så mange utrolig talentfulle kunstnere». Han beklager til LGBTQ-samfunnet for det han selv kaller «ufølsomme ord fra fortiden».

I en oppfølgingstweet skriver han at han er lei seg for at han har såret folk.

– Jeg utvikler meg som menneske, og vil fortsette å gjøre det. Mitt mål er å føre mennesker sammen, ikke fra hverandre, skriver han.

Gikk ut mot kritikken

På torsdag gikk Hart ut mot kritikken, og ba folk «stoppe å være negative» etter at de flere år gamle tweetene ble dratt frem. I en video på Instagram sa Hart at han ikke ville la «galskapen frustrere meg», skriver

I have made the choice to step down from hosting this year's Oscar's....this is because I do not want to be a distraction on a night that should be celebrated by so many amazing talented artists. I sincerely apologize to the LGBTQ community for my insensitive words from my past.

— Kevin Hart (@KevinHart4real) December 7, 2018 ">ABC.

– Jeg er nesten 40 år gammel. Hvis dere ikke tror folk endrer seg, vokser og utvikler seg, vet jeg ikke hva jeg skal si, sier Hart i videoen, før han legger til:

– Jeg elsker alle.

ABC skriver at Hart i etterkant har slettet noen av tweetene, og at de fleste er fra mellom 2009 og 2011.

I en av tweetene som han har slettet skrev han ifølge ABC at dersom sønnen hans kom hjem og forsøkte å leke med datterens dukkehus ville han knuse det over hodet hans og «det er homo». Holdninger om homofili skal også ha vært en sentral del av standupshowene til Hart.