TAGGING: Blant skadeverket utført på privatboligen og bilen til justisministeren, var det skrevet «rasist» på bilen og husveggen til Wara. Foto: TV 2

PST etterforsker alvorlige trusler mot justisministeren

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker alvorlig angrep på privatboligen og bilen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Filter Nyheter som først omtalte saken.

Handlingene, som regnes som alvorlige trusler, ble etter alt å dømme begått nattetid. Politiet ser svært alvorlig på saken.

– Vi ønsker ikke å gå i detaljer på trusselhandlingen, men jeg kan bekrefte at PST har startet etterforskning som gjelder trusler mot en myndighetsperson. Etterforskningen er i en helt innledende fase, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til TV 2.

TV 2 har opplysninger om at skadeverket innebærer forsøk på å sprenge Waras bil. I tillegg til hærverk, deriblant tagging.

Justisminister Tor Mikkel Vara under nominasjonsmøte i Oslo Frp mandag.
Justisminister Tor Mikkel Vara under nominasjonsmøte i Oslo Frp mandag. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

Justisdepartmentet ønsker ikke å kommentere sikkerhetsmessige spørsmål vedrørende statsråden.

– Etterforskningen vil avdekke om det er et personlig angrep mot justisministeren. Det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for handlingen, sier Trond Hugubakken, kommunikasjonsdirektør i PST til TV 2.

PST opplyser til TV 2 at det er naturlig at de også undersøker om det er sammenheng mellom angrepet på Wara og funnet av sprengstoff på politihuset i Ski.

De ønsker ikke å kommentere hvorvidt de har noen mistenkte gjerningspersoner.

– Takk for at du er også min justisminister!

Torsdag kveld skrev Abid Raja (V) en Twitter-melding der han viser til støtte til Wara, og tar sterk avstand fra det han kaller «avskyelige angrep» på justisministeren. Raja omtaler Wara som sin «hvite bror», og sier at Wara «selvsagt ikke er en rasist». Venstres finanspolitiske talsmann avslutter meldingen med en takk til justisministeren:

Abid Raja (V) har vist sin støtte til Wara.
Abid Raja (V) har vist sin støtte til Wara.

– Takk for at du er også min justisminister!

(©NTB/TV 2)