To drept og 40 skadet i terrorangrep i Iran

To mennesker er drept og rundt 40 er såret i et selvmordsangrep mot politihovedkvarteret i byen Chabahar i Iran, melder statlige medier i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selvmordsbomberen kom kjørende i en Toyota, ifølge guvernøren i Chabahar, Rahmdel Bameri. Bilen ble stanset ved porten og politifolkene åpnet ild mot sjåføren, som da utløste sprengladningen.

Ifølge iranske medier forsøkte væpnede menn deretter å storme bygningen, men lyktes ikke og ble drept. Dette er ikke bekreftet og det er heller ikke kjent hvor mange angripere det skal ha vært snakk om.

– Terroristene forsøkte å ta seg inn i politiets hovedkvarter i Chabahar, men de ble stanset av vakter, sier viseguvernøren med ansvar for sikkerhet i Sistan og Balutsjistan-provinsen, Mohammad Hadi Marashi.

Sivile ofre

Begge de drepte er politifolk, ifølge iranske talsmenn. Blant de sårede er det åtte kvinner og fire barn, ifølge det iranske nyhetsbyrået IRNA. Tilstanden for to av de sårede blir betegnet som livstruende.

Den sunnimuslimske gruppen Ansar al-Furqan, som står på iranske myndigheters terrorliste, har i en kunngjøring tatt på seg ansvaret for angrepet.

Flere angrep

Ansar al-Furqan er kjent for å ha tilhold i Sistan og Balutsjistan-provinsen, men tok for ett år siden også på seg ansvaret for en sabotasjeaksjon mot en oljerørledning i naboprovinsen Khuzestan.

Flere andre grupper og smuglerbander har også gjennomført angrep i Sistan og Balutsjistan-provinsen.

I september ble 25 mennesker drept under et terrorangrep mot en militærparade i Ahvaz sør i Iran, som Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz (ASMLA) påtok seg ansvaret for. Denne opprørsgruppen kjemper for uavhengighet i Khuzestan og står også på myndighetenes terrorliste.

(©NTB)