Også oljeprisen falt kraftig, og ved stengetid var prisen per fat 59,53 dollar - en nedgang på 3,18 prosent for dagen.

Oslo Børs er preget av de samme mekanismene som har ført til børsfall i Asia og USA de siste dagene. Samtlige av de toneangivende selskapene på Oslo Børs sto i rødt ved stengetid torsdag ettermiddag.

Optimismen etter den såkalte våpenhvilen i handelskrigen mellom Kina og USA i starten av uka, er erstattet av bekymring for at den tre måneder lange pausen skal ha gi svak prisutvikling.

I tillegg falt oljeprisen bratt i forkant av OPEC-møtet torsdag hvor oljekartellet skulle diskutere mulige produksjonskutt for å stabilisere prisene.

Usikre investorer

Investorene er usikre på hva presidentene Donald Trump og Xi Jinping egentlig hadde blitt enige om da de møttes i Buenos Aires. Goldman Sachs mener det bli oppnådd ganske begrenset konkret framgang på dette møtet, ifølge Dagens Næringsliv.

Samtidig kan pågripelsen av finansdirektøren i det kinesiske teknologiselskapet Huawei i Canada for utlevering til USA kan forsure forholdet mellom Kina og USA ytterligere, påpeker Erik Bruce i Nordea Markets i sin morgenrapport.

– Arrestasjonen bidrar åpenbart ikke til å bedre forholdet mellom de to stormaktene Kina og USA, og er ingen god start på tre måneder med forhandlinger for å finne løsninger på handelskonflikten, skriver makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets i sin morgenrapport.

Svak prisutvikling

Hovedindeksen lå på rundt 830 poeng etter et fall på over 3 prosent ved middagstider torsdag.

Oljeprisfallet kommer etter en periode med svak prisutvikling for olje, og samme dag som OPEC-landene er ventet å vedta store kutt i sin produksjonen i et forsøk på å styrke oljeprisen.

Nordsjøoljen har ved noen andre anledninger i høst kortvarig bikket under 60 dollar fatet. Siden toppnivået i høst på 86 dollar fatet i oktober, har oljeprisen nå svekket seg rundt 30 prosent. Årsaken er overproduksjon og frykt for svikt i etterspørselen på grunn av svekket global vekst.

(©NTB / TV 2)