Pågangen ble så stort at matmor Sandra Wong så seg nødt til å beklage at de ikke klarte å svare på alle meldingene de fikk.

– Vi har fått så mange henvendelser at vi ikke rekker å svare på alle. Folk spør om alt fra hvordan vi trener til hvordan rase Moxie er, forteller hun.

Tok helt av

Den sjarmerende hunden er en nova scotia duck tolling retriever. En litt mindre versjon av en typisk golden retriever.

– Det er mye hund i en liten pakke. Hun er superaktiv og trenger mye mosjon, sier matfar Kristoffer Siegel.

Videoen de delte av at hunden gjør flere triks, og til slutt blir belønnet med en brokkoli, tok helt av på nett. Den ble delt av flere store Instagram-profiler, og spredte seg i rekordfart. Nå nærmer den seg 20 millioner visninger.

– Vi startet bare for å dokumentere alt vi trente og gjorde med henne, og så har det egentlig bare eksplodert, sier eierne.

– Elsker å lære

I Instagram-profilen står det at Moxie er: «Norges søteste dyr i 2018».

– Det var en konkurranse dyrebutikken Petworld hadde. Der ble vi kåret frem til Norges søteste hund, forteller en stolt matfar.

Men det er ikke bare utseende som fanger interessen til folk på sosiale medier. Tidlig oppdaget de at Moxie var lærevillig, og de fikk interessen for å lære henne stadig nye triks.

TRIKS: Moxie har i løpet av kort tid lært seg svært mange triks.
TRIKS: Moxie har i løpet av kort tid lært seg svært mange triks. Foto: Frode Sunde / TV 2

– Da hun var 8 uker gammel begynte vi å trene henne. Jeg sa at hun måtte lære seg å sitte, og det lærte hun dagen etter vi fikk henne. Vi gjør det fordi hun synes det er kult, vi hadde ikke gjort det ellers. Men hun er så motivert og elsker å lære seg nye ting, sier eierne.

Samboerparet trener også den tre år gamle hunden i konkurranselydighet.

– Det er delt opp i fire klasser, og hun er i nest øverste klasse nå. Vi jobber hardt for å overleve der og komme videre. Dette har blitt en litt større hobby enn det vi hadde planlagt, sier samboerparet.