Møte mellom Grande og Raja avlyst

Det planlagte forsoningsmøtet mellom Venstre-toppene Trine Skei Grande og Abid Raja er avlyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 fikk opplyst tirsdag ettermiddag at Trine Skei Grande og Abid Raja skulle møtes for å skvære opp etter at Grande baksnakket sin partikollega mens flere andre politikere hørte på.

Møtet skulle etter planen gjennomføres i all fortrolighet hjemme hos Trine Skei Grande klokken 20. Tirsdag kveld er det imidlertid klart at møtet er avlyst.

Da TV 2 traff Venstrelederen litt etter klokken 20, svarte hun meget bryskt nei på spørsmålet om det skulle være noe forsoningsmøte.

Abid Raja er i utgangspunktet sykmeldt til fredag. Kilder i Venstres stortingsgruppe sa til TV 2 tidligere tirsdag at de forventet at Grande og Raja skværer opp snarest, og aller helst før partiet samles til landsstyremøte lørdag.

Skjelt ut

Tirsdag delte Trine Skei Grande ut ARKs barnebokpris på Gyldendalhuset i Oslo. Dagen før, på mandag, lekket nyheten om at Venstres stortingsrepresentant Abid Raja er sykmeldt etter å ha blitt skjelt ut av partilederen.

​– Jeg hadde ikke en røffere dag i går enn ellers. Men dette handler nok ikke om meg, det handler om at jeg har gjort en dum ting som har fått følger for noen. Og det skal vi prøve å ordne opp i, sier Skei Grande.

– Hvordan er forholdet mellom deg og Abid Raja i dag?

– Vi har en god dialog og vi skal nok finne ut av dette, det er jeg sikker på, fortsetter hun.

Mandag kveld, under utdelingen av Nordens språkpris på Abbediengen hovedgård i Oslo, beklaget Grande for utskjellingen og sa at hun satte pris på sin partifelle.

Også tirsdag kommer Grande med lovord om Raja.

– Jeg vil beskrive han som veldig dyktig og skikkelig. Han lagde et veldig godt budsjett, han er god i de forhandlingssituasjonene, og han gir et større mangfold til hvem som synes utad. Han er god til å komme på i media, sier partilederen.

– Skal tåle det

Raja har ikke lagt skjul på at han en dag selv kan tenke seg å ta over som Venstre-leder.

– Det kan det godt hende at han blir, og jeg skal tåle det. Det er min jobb å tåle, sier Skei Grande.

– Vil han bli en god Venstre-leder?

– Ja, det er jeg helt sikker på at han blir. Jeg skal ikke instruere hvem som skal overta etter meg en dag, folk får bare posisjonere seg og gjøre seg klar, sier hun.

Grande ville heller ikke si noe mer konkret om sin egen fremtid som leder av partiet.

– Jeg mener jeg gjør en rimelig god jobb som kulturminister og vil gjerne fortsette med det, også skal jeg være klar til å gi meg så snart noen andre står klare til å overta, sier hun.

– Jeg skal være Venstre-leder helt til dagen jeg slutter med det, sier hun.

Kilder: – Irritasjon

Flere kilder TV 2 har vært i kontakt med tirsdag, bekrefter at det i lengre tid har vært irritasjon mellom Grande og Raja.

Én kilde i partiet opplyser at vedkommende selv ved noen anledninger har gitt beskjed til Raja om at «ikke alle utspill har vært like kloke».

En annen kilde sier til TV 2 at Grande i lengre tid har vært frustrert og irritert over soloutspill fra Raja.

Ytterligere en kilde i partiet sier at det er en tendens til at Raja ofte lover mer enn han kan gi, og at han ikke har avklart nødvendige ting med øvrig partiledelse i budsjettforhandlingene.