MISTET KONTROLLEN: En personbil fikk trøbbel på glatta, kom borti en lastebil og havnet på taket på E18 ved Holmestrand.
MISTET KONTROLLEN: En personbil fikk trøbbel på glatta, kom borti en lastebil og havnet på taket på E18 ved Holmestrand. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Flere bilulykker: – Slapsete og glatt flere steder

Glatte veier skaper trøbbel flere steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Væromslaget natt til torsdag gir snø, sludd og fare for underkjølt regn i veibanene flere steder i Sør-Norge.

Les også: – Disse timene blir ille

På Jådaren i Trøndelag kjørte en bil av vegen på glatta sent onsdag kveld. En mann i 20-årene slapp uskadd fra hendelsen, skriver Trønder Avisa.

På riksvei 40 ved Pyttsletta i Hvittingfoss har en bil sklidd og kjørt i autovernet torsdag morgen.

Bil på taket

På E18 i Holmestrand har en bil med to personer og en hund havnet på taket. Føreren har forklart at han fikk sleng på bilen og kom borti en lastebil forut for ulykken, melder Sør-Øst politidistrikt.

– Bilen har kjørt av E18 etter å ha vært borti en lastebil, i et område der det var ganske så slapsete. Personbilen endte på siden i påkjøringsfeltet i Islandkrysset og sperret for trafikken fra Holmestrand som på E18 nordover, sier brannmester Tore Dahl ved Vestfold interkommunale brannvesen.

SLAPS: Mange våknet opp til dette synet torsdag morgen. Snø, slaps og is skaper trøbbel på veiene flere steder.
SLAPS: Mange våknet opp til dette synet torsdag morgen. Snø, slaps og is skaper trøbbel på veiene flere steder.

Det er svært glatt på stedet, advarer politiet på Twitter.

– Litt opp i høyden er det slapsete og glatt flere steder. På Kopstad er det helt bart, men straks vi nærmet oss opp på fjellet i Holmestrand var det slaps i veibanen. Kjør etter forholdene, er brannmesterens oppfordring.

Politiet opplyser til TV 2 at det kan ha vært vannplaning som er årsaken til ulykken, og at de to som befant seg i bilen er fraktet til akuttmottaket i Tønsberg.

I samme politidistrikt har en ung mann kjørt av veien og truffet et tre ved Gåstjønn på fylkesvei 38. Mannen er fraktet til Seljord legevakt i ambulanse.

Det er 80-sone på stedet, 10 cm nysnø og 1,5 plussgrader. Politiet har opprettet sak.

Oppgitt operasjonsleder

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Kristian Johnsrud melder om at det renner inn med meldinger fra fortvilte bilister som står fast på glatta eller har kjørt i grøfta.

Jan Kristian Johnsrud, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Politiet
Jan Kristian Johnsrud, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Politiet

– Vi har sikkert fått flere titalls meldinger allerede, og det ringes inn nye annenhvert minutt. Vi prioriterer hendelser med personskade eller skade på tredjemanns eiendom. Folk med problemer av mindre alvorlighetsgrad må skrive skademelding selv og kontakte bilberging.

Den erfarne operasjonslederen er oppgitt over at det samme skjer hvert år, til tross for at mediene har varslet svært godt om det som er i vente.

– Det samme skjer hvært år. Det er som å trykke på repeat-knappen. Det er pussig at mediene har hatt dette som toppsaker i mange dager, men at det samme skjer likevel. Det går stort sett på dårlige kjøreferdigheter eller dårlige dekk. Folk ødelegger jo bilene sine! Hvis det er en dag man bør vurdere å ta bussen, så er det dager som denne, sier Johnsrud til TV 2.

– Vi i politiet vil anmode folk om å kjøre pent å ta vare på seg selv og bilen sin, fortsetter han.

Taxi i tre

I Oslo har en taxi kjørt i et tre i Sørkedalsveien. Føreren har forklart at han fikk sleng på bilen, mistet kontrollen og havnet i motgående kjørefelt, melder Oslo-politiet.

I Sarpsborg har det skjedd en trafikkulykke kl 07.00 like etter Eidetunnelen på E6. Én person er tilsynelatende uskadd, og trafikken går sakte forbi i ett kjørefelt, melder politiet.

Kjør forsiktig!

Politiet i Sør-Øst har mottatt flere meldinger om utforkjøringer forskjellige steder i distriktet.

– Vi anmoder alle om å kjøre etter forholdene og være ekstra forsiktige i dag, skriver de på Twitter.

– Etter nattens snøfall har det blitt snødekke på vegene mange steder, og temperaturer rundt 0 grader. Beregn derfor litt bedre tid og hold bedre avstand til forankjørende biler, er beskjeden fra Statens Vegvesen Øst.

Sognefjellet er stengt på grunn av uvær og blir ikke åpnet i dag.

Til fjells i dag? Sjekk status for fjellovergangene i Sør-Norge her.