VIL HA KLARHET OM HEMMELIG MØTE: Karin Bjørkhaug tar til orde for et nytt ekstraordinært landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL HA KLARHET OM HEMMELIG MØTE: Karin Bjørkhaug tar til orde for et nytt ekstraordinært landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

KrF-topp krever nytt landsstyremøte etter VG-oppslag

Sentralstyremedlem Karin Bjørkhaug i KrF krever et nytt ekstraordinært landsstyremøte etter VGs oppslag om maktspillet i partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun vil nå ta kontakt med partiledelsen og be om et ekstraordinært landsstyremøte slik at partiet kan gå gjennom hva som skjedde, og ikke skjedde, i ukene og dagene før det viktige retningsvalget i KrF.

– Er det som står i VG i hovedsak riktig, svekker det hele grunnlaget for vedtaket som ble gjort, sier Bjørkhaug til Adresseavisen.

VG skriver mandag at KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad begynte å bruke argumentet om at det ville være mulig å endre abortloven dersom man gikk inn i et samarbeid med dagens regjering, etter et hemmelig møte med statsminister Erna Solberg og resten av Høyre-ledelsen 11. oktober.

Det skal ha vakt sterke reaksjoner innad at han brøt interne, vedtatte spilleregler om ikke å blande inn andre partier i kampen om veivalget, ifølge VG.

– Dette framstår som regi fra Høyre og Ropstad. Er dette riktig, er det alvorlig, sier Bjørkhaug.