Minst to knivstukket inne på utested i Oslo

GRÜNERLØKKA (TV 2): To menn har blitt stukket med kniv inne på utestedet Blå på Grünerløkka i Oslo. En tredje person er sett løpende fra stedet med skader.

Søndag formiddag er ingen pågrepet for knivstikkingen.

– Nå jobbes det med å få oversikt over situasjonen, men ingen er per nå pågrepet, sier operasjonsleder Thor Grøttum.

Politiet opplyser at de heller ikke har kontroll på den tredje personen som er sett løpende fra stedet.

Den ene av de knivstukne er nå utenfor livsfare, mens den andre beskrives som alvorlig skadd.

I natt opplyste politiet at de er usikre på hva den tredje personen gjorde på stedet.

– To er kjørt til Ullevål sykehus med uvisst skadeomfang. Vitner har sett en tredjeperson løpende fra stedet. Det er uvisst hvilken tilknytning han har til hendelsen, sa innsatsleder Steinar Bjerke.

Politiet har nå avsluttet krimteknisk arbeid på stedet.

Mistet bevisstheten

Politiet har ikke kontroll på noe stikkvåpen, men slår fast at det er snakk om et knivangrep.

– Det er trolig tre skadde, kan en av dem være gjerningspersonen?

– Det er vanskelig å si. Det har vi ikke full oversikt over, sier innsatslederen, som legger til at de jobber ut fra en teori om at den tredje personen ikke er gjerningspersonen.

Bjerke opplyser at en av de to som ble fraktet til Ullevål sykehus, var bevisst da nødetatene ankom, men at mannen mistet bevisstheten på vei inn i ambulansen.

TV 2 har vært i kontakt med gjester som var til stede da hendelsen skjedde. To av dem forteller at de satt utendørs da de hørte et kraftig smell, trolig fordi en flaske ble knust i gulvet. Dette har også flere vitner forklart for politiet.

– Jeg så at en gjeng kom løpende ut. To personer tok av seg t-skjorten, og det var tydelig at de blødde fra overkroppen, forteller et vitne.

ÅSTEDSUNDERSØKELSE: Klokken 03.45 var åstedet tømt for folk. Både innendørs og utendørs var det tydelige blodspor natt til søndag. Foto: Magnus Braaten / TV 2
ÅSTEDSUNDERSØKELSE: Klokken 03.45 var åstedet tømt for folk. Både innendørs og utendørs var det tydelige blodspor natt til søndag. Foto: Magnus Braaten / TV 2

Mange vitner

Politiet vet foreløpig ikke om de involverte er kjente for politiet fra tidligere. Vitner har opplyst til politiet at en krangel skal ha vært foranledningen til knivstikkingen. Politiet har foreløpig ingen opplysninger om hva krangelen skal ha dreiet seg om.

– Det har vært en rekke vitner til hendelsen, både gjester og ansatte. Vi har gjort flere vitneavhør på stedet og kommer til å gjøre flere avhør utover, sier Bjerke.

Politiet fikk klokken melding om hendelsen klokken 02.26. Den første meldingen antydet at en person var slått ned, og først da politiet kom frem til stedet, ble det klart at det dreide seg om knivstikking.

AVSPERRET: Klokken 04.00 jobbet politiet med å sikre bevis på åstedet.
AVSPERRET: Klokken 04.00 jobbet politiet med å sikre bevis på åstedet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Innsatslederen opplyser at «alt tilgjengelig personell» ble sendt til stedet da de forsto omfanget av hendelsen. Han forteller at utestedet ble tømt for gjester kort tid etter at politiet ankom.

Politiet ber nå om tips som kan bidra til å identifisere den tredje personen som ble sett løpende fra stedet. De har blant annet varslet sykehus og legevakter om vedkommende.