STENGT: Spor 16 på Oslo S ble stengt mandag ettermiddag og toget ble holdt tilbake mens politiet gjorde sine undersøkelser. Foto: Mathias Ogre/TV 2
STENGT: Spor 16 på Oslo S ble stengt mandag ettermiddag og toget ble holdt tilbake mens politiet gjorde sine undersøkelser. Foto: Mathias Ogre/TV 2

Stor utrykning etter knivstikking på Oslo S

Politiet mener en mann i 20-årene ble et tilfeldig offer da han ble knivstukket midt i ettermiddagsrushet på Oslo S.

Det sier vaktleder Arne Kaspersen ved krimvakta hos Oslo-politiet etter å ha sett bilder og video fra stedet.

– Det virker som om han er et tilfeldig offer, sier Kaspersen til TV 2.

– Betyr det at det ikke var noe kontakt mellom de to før knivstikkingen skjedde?

– Jeg vil ikke gå mer inn i detaljer før mistenkte er avhørt.

Et vitne forteller til TV 2 at en voksen mann ramlet inn på et tog med knivskader. Mannen skal ha vært stukket minst to steder.

Ifølge vitnet skjedde knivstikkingen utenfor toget. Gjerningsmannen rømte fra stedet, men vektere fikk kontroll på mannen inne på Oslo S. Han ble kort tid etter pågrepet av politiet.

Har sikret seg kniv

Klokken 16.15 skriver politiet på Twitter at de har kontroll på kniven som trolig ble benyttet og at den mistenkte er kjørt til arresten.

Politiets innsatsleder Magnus Strande sier til TV 2 at tilstanden til den skadde mannen er alvorlig.

Den skadde mannen er i 20-årene, mens den antatte gjerningsmannen er i 30-årene. Begge er av utenlandsk opprinnelse, opplyser politiet.

​Spor 16 var stengt mandag ettermiddag og toget ble holdt tilbake mens flere passasjerer ble avhørt som vitner og politiet sikret spor på stedet.

Dramatisk hendelse

Hendelsen skjedde i tilknytning til toget som skulle gå til Gjøvik klokken 15.22. Mannen ble tatt hånd om av publikum, forteller et vitne til TV 2. Han fikk førstehjelp på stedet.

Ifølge operasjonsleder Tor Jøkling var det tilløp til panikk på stedet. Flere enheter fra politiet og ambulanser var på stedet mandag ettermiddag.

NSB opplyser at hendelsen ikke får store konsekvenser for rushtrafikken.

– Toget, som skulle til Gjøvik, er innstilt og passasjerene henvises til neste tog. Det blir noen sporendringer på grunn av dette, så vi ber pendlere være oppmerksomme på at toget deres kan gå fra en annen plattform enn normalt, sier pressesjef Gina Scholz i NSB til NTB.

SIKRER SPOR: Toget ved spor 16 ble holdt tilbake mandag ettermiddag. Foto: Mathias Ogre/TV 2
SIKRER SPOR: Toget ved spor 16 ble holdt tilbake mandag ettermiddag. Foto: Mathias Ogre/TV 2