SAVNET: I leteaksjonen etter 12 år gamle Dante fant politiet fredag et lik de sier at sannsynligvis tilhører den savnede gutten.
SAVNET: I leteaksjonen etter 12 år gamle Dante fant politiet fredag et lik de sier at sannsynligvis tilhører den savnede gutten. Foto: Privat

Dantes pappa i hjerteskjærende innlegg:

– I dag fikk jeg ingen farsdagstegning

Fredag ble det funnet en død person som trolig er 12 år gamle Dante (12). I et rørende Facebook-innlegg på farsdagen åpner pappaen opp om sorgen etter tapet av sønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har gått i stykker, og kommer aldri til å bli hel igjen.

Slik innleder Sven Adolfsson, faren til Dante (12), et innlegg på Facebook dedikert til sin trolig avdøde sønn, skriver Expressen.

12-åringen, som har Downs syndrom, har vært savnet siden tirsdag ettermiddag i den svenske byen Falkenberg. Han var ute og luftet familiens hund da han ble borte. Hunden kom imidlertid tilbake igjen.

Fredag fant svensk politi et lik i søket etter Dante. Det har ikke blitt endelig bekreftet at kroppen som er funnet tilhører 12-åringen, men det er etter all sannsynlighet Dante som er funnet.

Hans foreldre ble orientert om at det trolig er sønnen deres som er funnet.

– Han elsket å gi

Søndag er det farsdag i både Sverige og Norge. Men mens andre fedre i dag har fått gaver, gratulasjoner og andre gester fra sine sønner og døtre, måtte Adolfsson for første gang markere farsdagen uten Dante.

I innlegget på Facebook bruker han nettopp det for å uttrykke sorgen etter tapet av sønnen:

«I dag fikk jeg ingen farsdagstegning eller en gave fra noe han hadde laget i sløyden. Dante elsket å gi mer enn han elsket å få. Han var virkelig lykkelig når han fikk gi bort noe. Dere aner ikke med hvilket smil og latter han gjorde det.

Sangen han elsker mer enn alle andre er «Ja, må du leve...». Han rakk ikke synge ferdig før han ropte hurra, det spilte ikke så stor rolle hvor mange hurra det ble, så lenge han fikk rope HURRA!

​Alt er ødelagt. Mennesker rundt meg sier at livet kanskje kan gå videre, men jeg vet ikke hvordan...»

Hedret Dante

I dagene fredag hadde mer enn 1000 personer lett etter ham i den svenske byen Falkenberg, og før likfunnet fredag ble Dantes briller funnet.

Lørdag ble Dante hedret med ett minutts stillhet flere steder i landet. Etter nyheten om at politiet hadde funnet en død person som de antok var Dante fredag, har Falkenberg kommet sammen i sorg. Både i kirken og på byens torg har folk samlet seg for å vise sin støtte til Dantes familie

Dantes pappa takker for all hjelpen i leteaksjonen etter sønnen, og sier at han har fått med seg det enorme engasjementet saken har skapt i både Sverige og Norge.

«Det jeg aller helst vil nå er at alle der ute hjelper meg med å minnes min elskede, elskede Dante. Jeg har jo forstått at dette har berørt hele Sverige (og Norge). Jeg kan ikke beskrive min takknemlighet overfor alle som hjalp til, selv om jeg ikke klarer å vise det».

Omstendighetene rundt dødsfallet er foreløpig ikke kjent. Politiet har åpnet etterforskning i saken, men de har så langt ikke hatt holdepunkter for at han har blitt utsatt for noe kriminelt.