Mann pågrepet etter skuddrama - skadet mann havnet i sjøen

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for å ha skutt en annen mann på kaien i Svolvær sentrum natt til lørdag.

SKUDDRAMA: Politiet på plass på kaien i Svolvær der en mann ble skutt og havnet i sjøen natt til lørdag. Foto: Jens Andre M. Birkeland
SKUDDRAMA: Politiet på plass på kaien i Svolvær der en mann ble skutt og havnet i sjøen natt til lørdag. Foto: Jens Andre M. Birkeland

Klokken 01.43 natt til lørdag fikk politiet melding om at en mann avfyrte flere skudd ved Anker brygge i Svolvær sentrum.

En mann ble truffet i beinet av et prosjektil og ramlet i sjøen rett etterpå. Mannen ble hentet opp av redningsskøyta og fraktet videre til sykehus.

Politiet bevæpnet seg og rykket ut. De la ut en melding på Twitter i 02-tiden der de advarte folk mot å gå ut, da det pågikk en væpnet aksjon i Svolvær sentrum.

Politiet var tilbakeholdne med informasjon for å unngå panikk blant beboere.

Ifølge politiet forlot gjerningsmannen åstedet etter at skuddene var blitt avfyrt og ble pågrepet i en leilighet kokken 0530.

– Mannen i 50-årene er pågrepet og satt i arresten, sier operasjonsleder Kenneth Magnusson ved Nordland politidistrikt til TV 2.

Ikke kontroll på våpenet

Politiet opplyser at de ikke har kontroll på våpenet, men de har opplysninger om hvor det kan befinne seg. Det vil bli iverksatt søk etter det i løpet av lørdagen.

Den pågrepne mannen er siktet for grov kroppsskade og overtredelse av våpenloven.

Politiet opplyser lørdag ettermiddag at det skal være en relasjon mellom den siktede og offeret, men at det er for tidlig i etterforskningen til at de kan gå nærmere inn på hvilken relasjon det er snakk om.

Ikke stand til å avhøres

Nordlandssykehust opplyser lørdag morgen at den fornærmede er under behandling, men at han ikke skal være livstruende skadd.

Politiet vil etter planen forsøke å avhøre den fornærmede mannen i løpet av dagen.

Motivet for skytingen er foreløpig ukjent.

Politiet har iverksatt etterforskning og vil i løpet av lørdag jobbe videre med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og informasjonsinnhenting.

Siktede har fram til nå ikke vært i stand til å la seg avhøre, men vil bli forsøkt avhørt senere på dagen.

Politiet er interessert i tips i saken og ber folk som kan ha observert noe om å kontakte dem.

AVSPERRET: Anker brygge i Svolvær ble avsperret etter skyteepisoden natt til lørdag. Foto: Jens Andre M. Birkeland
AVSPERRET: Anker brygge i Svolvær ble avsperret etter skyteepisoden natt til lørdag. Foto: Jens Andre M. Birkeland