Etter det TV 2 får opplyst, skal pågripelsen ha skjedd på eller ved den norske ambassaden i Brussel.
Etter det TV 2 får opplyst, skal pågripelsen ha skjedd på eller ved den norske ambassaden i Brussel. Foto: Utenriksdepartementet

Ansett som sentral i gjengmiljø – pågrepet da han skulle hente nytt pass

En mann politiet mener har en sentral rolle rundt gjengen Young Bloods, er pågrepet i Belgia. Han har vært internasjonalt etterlyst, siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet.

Mannen er i begynnelsen av 30-årene og anses av politiet for å være sentral i gjengmiljøet som har gått under navnet Young Bloods. Mannen er imidlertid ikke straffedømt siden 2012.

TV 2 får av kilder opplyst at pågripelsen fant sted på eller ved Norges ambassade i Brussel torsdag.

Mannen, som har vært internasjonalt etterlyst, forsøkte å skaffe seg et pass da pågripelsen fant sted. Etter det TV 2 kjenner til, har norsk politi ugyldiggjort mannens pass.

Bekrefter pågripelsen

Mannen skal tidligere ha besøkt Haag i et forsøk på å skaffe seg et norsk nødpass.

– Vi kan bekrefte at en norsk statsborger i dag ble pågrepet i Belgia. Bakgrunnen for pågripelsen er at vedkommende har vært internasjonalt etterlyst, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til TV 2.

Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

– Han er ikke formelt avhørt i saken, og det er nok det som ligger til grunn for pågripelsen. Inntil han er avhørt ønsker jeg ikke å uttale meg, sier mannens forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen til TV 2.

Mannen er siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet ved å holde en kriminell skjult for politiet. Bakgrunnen for saken er en kidnapping som fant sted på Holmlia tilbake i 2015.

Fire yngre menn og en 40 år gammel kvinne ble i mars dømt for å ha kidnappet en mann og mishandlet ham i to døgn. Dette skjedde høsten 2015. Flere av disse har tilknytning til Young Bloods.

Antatt YB-sjef og advokater siktet

Mens kvinnen i kidnappingssaken var på rømmen fra politiet, skal hun ha blitt holdt skjult. Allerede er den antatte lederen i Young Bloods, en mann i slutten av 20-årene, siktet i saken.

Han ble pågrepet i Marokko i slutten av september. Han sitter fortsatt fengslet i landet i påvente av en utlevering til Norge.

Kvinnen, som var på rømmen, skal ha i en periode oppholdt seg hjemme hos to advokater. Advokatene ble i begynnelsen av oktober siktet for motarbeidelse av rettsvesenet. De erkjenner at kvinnen bodde hos dem, men sier at de ikke visste at hun var på flukt fra politiet.

Kidnappingssaken har i oktober blitt behandlet i lagmannsretten, men dommen er ikke kommet ennå.