Feiring  20170808.
Politiet jobber på stedet der en person er funnet død nord for Feiring på Romerike tirsdag morgen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Feiring 20170808. Politiet jobber på stedet der en person er funnet død nord for Feiring på Romerike tirsdag morgen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Mann (39) dømt til ti års fengsel for sjalusidrap

En 39 år gammel mann er dømt til ti års fengsel for drapet på en 23 år gammel kvinne i Feiring i Eidsvoll i august i fjor.

– Vi har fått medhold i en del av argumentasjonen vår for straffereduksjon. Ti år er noe vi etter omstendighetene er glade for, opplyser mannens forsvarer Per Ove Marthinsen til Romerikes Blad, som først omtalte saken.

Den drapsdømte mannen skal ikke være interessert i å anke. Statsadvokat Trude Antonsen la ned påstand om elleve og et halvt års fengsel.

Drapet skjedde om kvelden 7. august i fjor i en bil i Feiring i Eidsvoll kommune. Ifølge tiltalen tok mannen kvelertak på sin 23 år gamle kjæreste og stakk henne to ganger i halsen med kniv.

Mannen har hele veien erkjent straffskyld for drapet.

Stoppet for å tisse

Av dommen fremgår det at sjalusi var motivet bak drapet. Under en biltur nordover gjennom Feiring, stoppet mannen bilen for å tisse, har han forklart. Da han kom tilbake, snakket kjæresten i telefonen med en annen mann.

«Tiltalte forklarte at han allerede før stansen var sint og irritert på N.N. (avdøde) på grunn av kontakten hun hadde med N.N. (den andre mannen) under turen. Han syntes det var unødvendig og respektløst», heter det i dommen.

Etter en intens krangel begynte de to å slåss inne i bilen, ifølge 39-åringens forklaring. Etter selv å ha blitt stukket med en 19 centimeter lang kniv, skal tiltalte ha kvalt kvinnen og deretter fått kontroll på kniven. Mens 23-åringen var bevisstløs som følge av kvelningen, knivdrepte han henne, viser obduksjonsrapporten.

Trafikkulykke

Videre ble mannen sittende i bilen, der han sendte en rekke meldinger til venner om hva som hadde skjedd. «Det kommer i fremtiden gjennom nyheter og sånn», skrev han til en av dem. Samtidig forsøkte han på ulike måter å ta sitt eget liv.

Selv husker mannen lite av de ti timene som fulgte. «Han hadde da kjørt bilen tre til fire kilometer nordover riksveien til like før grensen til Oppland med N.N. (avdøde) sittende død i passasjersetet», heter det i dommen.

Der kjørte mannen av veien og ble stående fast. Klokken 5.55 tirsdag morgen 8. august, fikk AMK-sentralen melding om en trafikkulykke. Da ambulansen kom fram til stedet, skjønte de raskt at det var skjedd et drap.