Politiet uttalte først at de ikke mistenkte noe kriminelt i forbindelse med at 12-åringen ble borte, men opplyste onsdag kveld at de hadde startet etterforskning.

Dante, en 12 år gammel gutt med Downs syndrom, har vært savnet siden tirsdag klokken 18.

12-åringen var ute og luftet hunden i Falkenberg sør i Sverige, men kom ikke hjem igjen. Det gjorde imidlertid hunden, som var uskadd.

Funn undersøkes fortløpende

Over 1000 personer har vært involvert i søket. Torsdag morgen opplyser politiets pressetalsperson Jenny Widén til Expressen at det er gjort funn i saken.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags funn som er gjort.

– Dante er dessverre ikke funnet ennå, og torsdag morgen fortsetter vi søket med full styrke. Vi søker både på land og i vannet, sier Widén til den svenske avisen.

Kystvakten søker i vannet, mens ridende politi er satt inn på land. Det benyttes også hunder og politistyrker til fots.

– Det gjøres funn, og de undersøkes fortløpende, sier Widén.

Dykkere søkte uten resultat

Ifølge Aftonbladet har politiet brukt store ressurser på å søke i vannet et par kilometer fra der 12-åringen er bosatt. Ifølge kilder avisen har snakket med, er årsaken til dette observasjoner som er gjort i området.

Dykkere lette i området natt til torsdag, men avsluttet innsatsen klokken 02.15.

Organisasjonen «Missing People» har i søkeområdet funnet et klesplagg, men det er ukjent om dette tilhører Dante. Politiet oppfordrer personer som bor i Falkenberg til å sjekke eiendommer og uthus i jakten på 12-åringen.

Onsdag kveld fortalte svensk politi til TV 2 at de holdt alle muligheter åpne.

– Gutten har blitt borte, vi vet ikke hvordan og vi undersøker nå alle omstendigheter. Det betyr ikke at han har blitt utsatt for noe kriminelt, sa Stefan Gustafsson, pressetalsmann i Region Väst.