Polititjenestemann tiltalt for å ha misbrukt sin stilling

Polititjenestemannen er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, samt for å ha gitt uriktig erklæring i et politidokument.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spesialenheten for politisaker har tatt ut tiltale mot en ansatt i Nordland politidistrikt.

Det opplyser kommunikasjonsrådgiver i politidistriktet Mette Horsberg i pressemelding.

«Tjenestemannen er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, samt for å ha gitt uriktig erklæring i et politidokument», heter det i meldingen.

Nordland politidistrikt skriver at de har opprettet personalsak og at tjenestemannen har vært suspendert fra sin stilling mens saken har vært under etterforskning.

Mannens forsvarer, Karle Øvereng, opplyser til TV 2 at hans klient ikke erkjenner straffskyld på punktet som dreier seg om å ha misbrukt sin stilling som politi, eller brudd på avhengighetsforhold eller maktmisbruk.

– Han bestrider dette på det sterkeste, sier Øvereng.

– Er det relasjoner mellom fornærmede og din klient?

– Nei, det er det ikke.

Mannen er tiltalt under straffelovens paragraf 295, som er misbruk av overmaktsforhold, og som har en øvre strafferamme på inntil seks års fengsel. Mannen er også tiltalt for å ha gitt uriktig erklæring i et politidokument.

– På dette punktet har min klinet innrømmet de faktiske forhold i tiltalen.

De er enda ikke satt noen dato for når saken vil komme opp for retten.