– Usikker på om jeg er velkommen

Simen Bondevik var veldig skuffet over veivalget KrF tok på det ekstraordinære landsmøtet fredag. Nå setter han spørsmålstegn ved om han er ønsket med videre i partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ikke så mye annet som har plass i hodet mitt for tiden enn politikk.

Simen Bondevik var meget skuffet da rød side tapte valget mot den blå på fredagens ekstraordinære landsmøte. Skuffelsen sitter fortsatt i.

– Nå er jeg veldig skuffet, og litt trist over det som skjedde. Over resultatet, over retningen vi valgte, sier Bondevik, som ikke legger skjul på at han skulle ønske partiet valgte annerledes.

I løpet av helgen har han fått flere hundre meldinger fra partikolleger som roser han for engasjementet han har vist.

– De meldingene som betyr mest for meg er fra de som er uenige med meg i retningsvalget. Når de sender meg melding og sier at mitt engasjement fortsatt betyr noe gjør det stort inntrykk på meg.

– Det var som å få 20 slag i trynet på en gang

Bondevik var veldig skuffet etter voteringen fredag, og mente Hareide pekte på et KrF akkurat slik han ønsket det.

– At partiet kaster bort det, synes jeg er veldig skuffende, sa den unge KrFU-politikeren like etter voteringen fredag.

Særlig det faktum at partiet skal inn i regjering med Frp var tungt å svelge for Bondevik.

– Det er absurd å tenke på at nå skal vi sitte i regjering i Frp, som står så langt unna det jeg kjemper for og grunnen til at jeg engasjerer meg i politikken, sa han den gangen.

Nå er han usikker på om han blir med videre.

– Jeg har ikke bestemt meg. Det er mange tanker som går gjennom hodet. Det surrer og går hele tiden. Når jeg meldte meg inn i KrF i 2013 så var det jo ikke på grunn av samarbeidspartnerne, det var på grunn av politikken vår.

– Jeg har jo vært i KrF i fem år nå, og brukt masse tid på det, og nå er jeg usikker på om jeg er velkommen. Det er veldig trist.